Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem ostatnio kabel do mojego auta.

Podczas zabawy w Inpie w opcji airbagów wyskoczyła data, że są z roku 93. Auto jest z 96 roku.

Czy to znaczy, że mam auto bite i poduchy wymienione ?

Dzięki za odpowiedzi

Opublikowano

Wiadomo, że nigdy na 100% nie można wykluczyć jakiegoś dzwonka. Z drugiej strony podejrzewam, że wiele takich elementów nie schodziło prosto z linii produkcyjnej tylko było brane z magazynów i mogły one być już wcześniej wyprodukowane niż samochód więc i datę mają inną.

Pzdr.

Opublikowano

zasada podobna jak w przypadku szyb na przyklad - auto produkcja 2000, przednia szyba 1998, boczne 1999 a tyl 2000... i bynajmniej, ze trzaskane nie bylo.

Poduszki przednie (w 1996 przynajmniej) byly w e39 dokladnie te same co w e34. Wiec jesli mieli gdzies "lezaki magazynowe" to sadze ze mogli ich uzyc.

A co do "bitego" auta - podjedz z ciekawosci do kogos, kto zna sie na rzeczy i sprawdz.

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

Opublikowano
zasada podobna jak w przypadku szyb na przyklad - auto produkcja 2000, przednia szyba 1998, boczne 1999 a tyl 2000... i bynajmniej, ze trzaskane nie bylo

Z szybami w BMW to akurat jest w ogóle mega loteria bo się nawet fabrycznie zdarzało, że szyby były przez różnych wykonawców dostarczane i jak ktoś jeździ na giełdę i się sugeruje w BMW szybami to raczej nigdy nie będzie zadowolony. :D

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przecież szyby w BMW nie mają oznaczonego roku produkcji(przynajmiej u mnie nie ma).
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

szyby w BMW maja bita tylko serie - zerknij czy ci sie zgadza ;) Popatrz tez na daty produkcji innych elementow (plastiki wszelakie m.in. -> takie kolka maja bite z rokiem produkcji:)

Opisywany przeze mnie przypadek dotyczy jednego z francuskich wynalazkow ;)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)