Skocz do zawartości

POMOCY OGRZEWANIE MROZI!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Witajcie, od tygodniia mam BMW, to mój pierwszy post tutaj... przeglądałem forum ale mój problem jest na tyle konkretny i wszystkie próby już zawiodły że nie wiem co mam robić:(
    Po 1. Problem: W aucie leci cały czas bardzo zimne powietrze...ale
    -układ jest odpowietrzony, termostat sprawny, zaworki działają, przewody z wodą sa wszystkie gorące...spędziłem juz przy tym problemie 2 dni i na prawde nie mam pojęcia jak to rozwiązać...Dodam że wymieniłem płyn i zalałem płukacz do chłodnic...nic nie dało. Pomóżcie

Opublikowano
Ja osobiście byz sprawdził czy element grzewczy jest nagrzany. Jeżeli masz klime to jak wyćiągniesz filtr który jest za elementem grzewczym to dasz rade wsadzić tam ręke i zobaczyć czy tam płyn dopływa/przepływa. Jeżeli nie masz klimy to hyba tego filtru w tym mjejscu nie masz i trzeba jakoś inaczej to stwierdzić.. lub jakoś to rozebrać. Pozdrawiam
Opublikowano
aha, spróbuje, ale masz może pomysł jaka jest przyczyna? Możliwe aby była zapowietrzona nagrzewnica? a jeśli element grzewczy jest zimny t co robić?
Opublikowano

dwie uwagi:

1. Tytułuj poprawnie wątki - ten poprawiłem ale przy następnych będą ostrzeżenia.

2. nie użuwaj Caps tam, gdzie nie jest to konieczne - tytuł wątku.

Pozdro.

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano

Ok, uwagi przyjmuję z pokorą :wink:

Ogrzewanie przed wymianą płynu kulało, ale działało, potem założyli gaz i jeszcze działało, potem zmieniłem płyn i już niedziałało... Zaworki cykają, ale jeszcze dziś wymontuje je, bo może tylko cykaja a niedziałają...

Opublikowano
ja mam ciekawszy problem..w lato czasem dzieje sie tak ze podczas pracy klimy na nogi dmucha gorące powietrze..sam juz nie wiem co o tym myśleć heheh..mocne umysły siedziały nad tym systemem wentylacji i ogrzewania..
tomeek
Opublikowano
zamknij suwakiem nawiew srodkowy (ten na twarz), zawsze leci zimne powietrze z tego nawiewu.Cipele leci na nogi i na szybe.

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg