Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to prawda sami handlarze nieuczciwi i same auta po roznych historiach,

jeszcze nigdy nie zdarzylo sie zebym kupil auto z org przebiegiem i bez zadnej kolizji. Polskie prawo jest jakie jest, nie ma kary na takich przykre to jest...

Opublikowano
maniek widzę że z lublina jesteś, a to dobrze się składa bo moi teściowie tam mieszkają. puśc mi na prv ile sobie cenisz auto i nr telefonu. w poniedziałek zadzonie do ciebie i pogadamy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tak moja 5 w 2004r. dostala w niemczech ZF,a, podniesienie mocy na lekko ponad 230hp

zabilo GM,a. Na wszystkie operacje typu zmiana skrzyni, wzrost mocy, regenerowanie turbo

mam niemieckie i moje pl faktury.

to ktoś sobie sporo trudu zadał tym bardziej ze to musi byc automat od 540i e39 albo od e60 np.530d

nie prawda zdarzały sie silniki w e39 i w e38 z skrzynia automatyczna ZF, wiec kolego nie wprowadzaj ludzi w błąd. :P

e39 w dieslu ze skrzynią zf??? a to ciekawe

Opublikowano
Dzisiaj pojawiła sie takae39 ,jutro bede miał od niej vin ,gaz zamontowany 2mieś temu :idea: ,co myslicie :?: ,warta zawracania sobie glowy??
Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Za tą cenę na pewno nie.Przecież to angol.

Kierownica po lewej stronie.Ciekawe czy takie było czy już po zabiegu przekładki.Słabe zdjęcia,brak środka no i ta cena :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Za tą cenę na pewno nie.Przecież to angol.

Kierownica po lewej stronie.Ciekawe czy takie było czy już po zabiegu przekładki.Słabe zdjęcia,brak środka no i ta cena :mrgreen:

Cena to ok33tys pln auto jest z niemiec a zarejestrowane w GB wiec nie ma żadnych przekładek ,środek ma byc jutro razem z vin-em ,no a zdjecia niestety są jakie są widać na nich wszystko i nic ,może ktos z 3-miasta wie cos o aucie lub może je obadac ?/.Auto jak w ogloszeniu stoi w Gdańsku

Octavia 1,9TDI 110KM 2002r kombi max opcja L&K sprzedam
Opublikowano
Witam jak w temacie planuje kupić e39 525 diesel w kombi skrzynia biegów manualna , rocznikowo chcę nabyć auto z roku 2001, pytanie moje brzmi, na co mam zwracać szczególną uwagę w tym modelu, jakie są wady oraz jakie zalety, zastanawiam się nad sprowadzeniem auta z Niemiec, lecz nie wiem jakie są koszta kupna auta tam, oraz koszty przerejestrowania auta w polsce, czy lepiej będzie nabyć te auto w Polsce?? proszę o jakie dobre rade, z góry dziękuję. Jeśli w złym miejscu napisałem temat, proszę o przeniesienie.

Pierwsze co trzeba wiedzieć to kupuj zawsze od włściciela nie daj się namówić na pisanie umowy na kogoś innego, handlarze tłumaczą , że chca uniknąć podatku , ale pamiętaj, że wówczas podpisując taką umowe na kogoś z niemiec to tracisz wszelkie prawo egzekwowania reklamacji zakupu bo handlarz sprzedający ci auto nie figuruje na umowie i wówczas możesz mu naskoczyć!!!!!!!!!!!!!!

dwa sprawdzaj auto tylko w ASO BMW tam ci sprawdzą nawet historię auta zagranicą bo mają bazę , tak było z moja bunią pan w serwisie podał mi ostatnią wizytę właściciela w ASO podając co było robione(wymiana pompy wody) i podał datę i przebieg NIE UFAJ W PIECZĄTKI KSIĄŻKI SERWISOWEJ

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po tych zdjęciach niewiele można się dowiedzieć.Kolorek jak w mojej.Kierownica po obszyciu,lampy z przodu wydają mi się nie oryginalne jak i kierunki w błotnikach-za świeżo wyglądają w porównaniu do tylnych.

Auto jest jeszcze do opłat,nigdzie nie jest napisane że po.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Jak kolega zauważył lampy są nie oryginalne tak z tył jak i przód tablice też nie są przewozowe PAMIĘTAJ NIE KUPUJ OD OSOBY TRZECIEJ pisałem o procedurze przewałek kilka postów wcześniej

do rzeczy auto bardzo nawet za ...bardzo dopieszszczone...odpicowane

ale wystarczy podjechać do ASO BMW(na to nie żałuj grosza bo po fakcie będziesz rwał włosy z głowy) i sprawdzić mechanicznie i lakierniczo bo to ,że ma rachunki,książkę serwisową to nic nie znaczy

co do przebiegu to mały jak na te lata 1300 miesięcznie to dziwne ale w ASO sprawdzą BMW ma kodowanie przebiegu w kilku modułach i jeżeli skręcił licznik i kluczyk to oni sprawdzą w innym miejscu

ja myślę że auto ma ok.500tys ibyło malowane ale sprawdzaj a będziesz pewny

powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

nie daj się nabrać :nienie:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylna lampa to na pewno jest ori,były takie z białym kierunkiem na pełnej żarówce.Ciężko jest cokolwiek powiedzieć bo zdjęcia robił bardzo profesjonalnie albo Foto Shop je ulepszył.Ta tapicerka nie należy do najmocniejszych i przy użytkowaniu w tradycyjny sposób zaczyna się przecierac po 300 tk.Również łatwo ją załatwić np nosząc nieosłonięty pasek przy spodniach.Sam się o tym przekonałem załatwiłem sobie oparcie w momencie,aż nitki wylazły.Tablice niby oryginał,ale zerwane są naklejki legalizacyjne i przeglądu tech. auta.Przywożą na nieważnych/lipnych tablicach aby uniknąć opłat przewozowych jak i również po przywiezieniu do kraju na tablicach przewozowych jeździc za długo nie wolno i czepia się wtedy Policja.A tak to można oszukać w majestacie prawa :mrgreen: .Jeszcze nie wiem dokładnie jak to handlarze robią,ale musi byc to dobry "myk" bo coraz więcej aut widać przywiezionych w ten sposób.

Co nie zmienia faktu,że na zdjęciach wygląda bardzo ładnie i atrakcyjnie.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Proste bierz do ASO

2 lata temu wziąłem już teraz swoją byłą e38 740 do ASO

i nie żałowałem 500zł na sprawdzenie od deski do deski auta.

Sądze że z opłatami 12,500zł max,

więcej nie ma co tym bardziej, że to handlarz i kłamie w żywe oczy, że 200tyś nalatane.

Ten motor teoretycznie powinien wytrzymać 700-800tyś bez poważnego remontu.

Jeśli nie bylo poważnego dzwonka i w miare mechanicznie jest ok to można ryzykować.

Kierownice po przebiegu ok. 450tyś km nadają się do ponownego szycia.

Prawdopodobnie trzeba będzie wsadzić w ciągu 2-5 miesięcy ok. 5- 6 tyś żeby to jakoś jezdziło

chyba, że Pan handlarz to miły facet i do sprzedaży przygotował auto na cacy:)

Pozdrawiam

Chyba skopiuje txt tego Pana handlarza na swoją aukcje " (SUPER PERFEKCYJNYM TOP TOP!!!) "

może to przyciągnie ludzi :]

Opublikowano

Jak dla mnie to się świeci jak psu jajca na wiosnę:) a patrząc na ceny w de i kurs euro to raczej nie wróży nic dobrego:) ale dzięki za odp. niechaj sobie chłop handluje super tip top extra perełką:d

pozdro!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego sądzicie od razu ,że to złe auto "bo się świeci" na zdjęciach ?Real jest ważny. A cena -z opłatami wyjdzie jakieś 17 k,co wcale okazją cenową nie jest jak na dosyć ubogie auto.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Jak ma wyjść z opłatami i pewnie olej filtry tarcze klocki i

nie daj Boże coś innego poważniejszego to robi się kwota 25 tyś zł.

To ja mam do zaoferowania naprawdę zadbane pewne auto

za ciut ponad 20tyś zł z osiągami przewyższającymi te 523 o głowę.

Poza tym zrobiona turbosprężarka, tarcze, klocki,filtry,oleje,

zawieszenie,

wtryskiwacze w bardzo dobrej kondycji

bez dodatkowych opłat z ubezpieczeniem i przeglądem do 2012 lipiec.

Jedynie co trzeba zrobić do mata zajętość fotela koszt wpięcia diody - 5 zł lub w aso nowa mata. - 700zł

i wsadzić nowy ślizg w zderzak bo zaczepiłem na krawężniku.

no i rocznik 00r.

Ale reklamę robię:) , w sumie sam do końca nie wiem czy chce sprzedać.

Narzeczona nie chce a ja jak smark napaliłem się na auto terenowe. :D

Opublikowano
http://allegro.pl/530d-m-pakiet-idealna-i1958813157.html

Gdyby ktos byl zainteresowany to smialo moge polecic. Dla forumowiczow znizka tez bedzie.

piekna sztuka, jak mi sie uda sprzedać swoją to sie odezwe.

PS. a kiero jest ori?

Witam. Widze ze temat o kupowaniu wiec sie podlacze. Jutro jade to cos ogladac http://www.gumtree.com/p/cars-vans-motorbikes/bmw-523i-se-mot-november-2012-tax-june-2012-manual/92366321

Doradzcie na co zwracac uwage, to jest moje pierwsze bmw. Przebieg sprawdzilem i jest ok.

z fotek wygląda całkiem ładnie. Przeglad na prawie rok, tax do czerwca. Nowe sprzegło. Przebieg raczej w UK sie nie kreci. 235k km to normalne.

Opublikowano
UFFFFF. Na zdjeciu widac ze ladna, ale... Rdza na przednich blotnikach, tylnej klapie i progach, radio nie dziala, strasznie paruje wnetrze bez wlaczonej klimy nie da sie jechac, skora mocno poprzecierana, tempomat raz dziala raz nie, mocne bicie w kierownicy przy kazdej predkosci powyzej 30mil/h, dywany mocno pobrudzone lacznie z podsufitka, z tylu pasy po lewej stronie w kilku miejscach ponadcinane, kierownica pomimo jazdy na wprost jest pod skosem, uchwytow z tylu na kubki brak, z przodu zepsute, przednie opony popekane i poprzecierane na bokach (krawezniki), silnik strasznie dlugo schodzi z obrotow i jak na 170km to wolniej przyspiesza niz moja vectra 1.9cdti. Dalem sobie spokoj bo w mojej vectrze tylko jedna tuleja metalowo gumowa wymaga wymiany a miala to byc zamiana.
Opublikowano

oglądacie Panowie jakieś niezłe cudawianki

zapraszam do obejrzenia mojego auta fakt jest droższe

ale takich rewelacji jak parowanie, nie działające uchwyty na kubki i inne duperele, które powinny działać nie ma:)

Może jest to dziwne, że chce sprzedać auto doinwestowane.

Chyba złą porę roku wybrałem na sprzedaż

pozdrawiam

Opublikowano

maniek24.

Skoro ja oferuje samochod ktory jest w 99% sprawny to wymagam od samochodu na ktory chce zamienic moj zeby tez byl conajmniej w 99% sprawne. Jezeli swoj samochod sprzedajesz i jest zadbany to bardzo dobrze ale ja go nie kupie poniewaz jak zauwazylesz mieszkam w UK i tu szukam auta.