Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To powiedz, że jedziesz na miasto i przywieź 4 lachony i jej pokaż :mrgreen:

Tylko w aucie musi nie capieć czosnkiem :mrgreen: .

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

W a6 chyba nieciekawie wygląda wymiana rozrządu. Jeśli chcecie auto pokroju a6 czy e39 to w sumie bez różnicy bo eksploatacja podobna.

Tylko średnio te auta nadają się do przewozu warzyw... Do tego kupuje się transita albo transportera

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak w innych, ale w silniku Audi 2,8 jest pasek długi jak listopadowa noc :mrgreen: i wymiana też trochę taka :?

Tylko średnio te auta nadają się do przewozu warzyw...

:lol: :lol: :lol:

Walnąłem ze śmiechu :mrgreen:

Jak średnio? Nie nadają się wcale :D

Ale prawda jest taka, że jak się popieści to się wszystko zmieści :mrgreen:

Edytowane przez CICHY525
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ja jak słyszę to o A6 to bleee :mrgreen: Jeden u Nas ma granatowe A6 2.8. Całe obłożone w chromie. Każdy detal jaki można było by obkleić. Chyba z 2 kilometry musiał tego paska chromu zakupić bałwan u Szczepaniaka. Aaa i niebieski neon pod spodem i mnóstwo niebieskich ledów, 2 rury z tyłu (oczywiście niebieskawy dymek jest, ale tylko z jednej) i parapetnik na klapie hehe :duh: Spróbuję któregos dnia zrobić mu zdjęcia to zobaczycie co za cudo. E36 1.6 ze znaczkami M i światłami lexus kryje się :lol:
Opublikowano
Ja też czasem wożę warzywa i nie mówcie, że e39 się nie nadaje, w bagażniku jest taki fajny uchwyt na siatkę. W sam raz na parę ziemniaków, dwa pomidory malinowe, jakąś cebulę no i nawet kilka czosnków się zmieści ;)
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

Nie no. Robić zakupy to co innego bo sam wór ziemniaków wiozłem nie raz i nie dwa, ale jeździć autem na giełdę na handel samochodem z tego co wiem chyba zalicza się do klasy wyższej i liczyć każdą stówę to przesada bo można popłynąć, a raczej rodzice mogą popłynąć.

Pół świniaka do e39 też wchodzi jak by kogoś to interesowało :mrgreen: Oczywiście rozebrany już był bo trzeba by było składać siedzenia. Ale bez składania taka 125kg połowa spokojnie by się zmieściła :mrgreen:

Opublikowano

Wiem wiem, to taki żart z tymi zakupami ;)

A ja myślałem że kolega poważnie pyta o auto.. Teraz to bym polecił Citroena C15, niezniszczalne auto i potrafi sporo przewieźć. Znajomi wykorzystują w dość wymagającej działalności i te samochody ich najmniej zawodzą, a do tego w cenie jednego wahacza z e39 można wymienić pół auta na nowe. Do przewożenia czosnku tudzież innych warzyw po niepewnych drogach jak znalazł - serio.

Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakie tematy o warzywach :mrgreen:

Jeden u Nas ma granatowe A6 2.8.

Ale jeden Ford Ka mi się podoba :wink: PS.Nie chodzą plotki u Was w pracy na temat pewnego bukietu kwiatów :mrgreen:

Gdzie stawiacie swoje auta? Nie widać nigdzie i nie wiem kiedy jesteś w pracy :(

Paweł nie kłam bo sam kartofle woziłeś :mrgreen: Co prawda na przyczepce, ale liczy się :mrgreen:

No fakt :mrgreen:

Ale to raz w roku. Zresztą dużo ich było(za dużo), no i jakbym wrzucił do auta z jednego kartofla to Bad Girl pogniewała by się na mnie :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Bukiet kwiatów? Hmm nie przypominam sobie. Z dwóch bukietów to jest u Nas bo się złapałem z nimi :x Nie wiem jak inni w PKS, ale ja swój mam pod domem :D I nie autosan już tylko Mercedes w automacie :lol:
Opublikowano

Przewożenie warzyw osobówką to pestka.Widziałem na własne oczy jak chłop przywiózł do rzeźni żywą maciorę 200kg maluchem, maciora siedziała w miejscu przedniego siedzenia pasażera :mrgreen: to była rasa biała zwisłoucha,wyglądała jak blondynka. :mrgreen:

-też mi się przypomniał adadus :mrgreen:

Opublikowano
To was zaskoczę ja wiozłem żywą ''Świnię'' w bagażniku W AUDI A4 jedynie nogi związane były aż 25km.Pamiętam było czerwone światło bo drogę robili i tak zalatywało,że pojechałem na czerwonym dojechałem do babki taką wszyscy zjebe.. dostali,że 200zł od babki nie pomogło nawet do tej pory jak się nagrzeje bagażnik czuć specyficzny zapach a minęło już półtora roku
Opublikowano
A pytał czy ktoś to auto kupi do października :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W sumie czytając Twoje posty to mnie to nie zaskoczyło...

Też tak myślę. Rozje.ało mnie to :mrgreen:

Jak kupi od niego auto to się zdziwi na wiosnę jak przyjdzie ocieplenie jakie przyjdą wraz z nią zapachy :mrgreen:

Jeszcze świeże ryby i cebulę powinien wozić i byłby komplet :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

dobra bez żartów Panowie

teraz poważnie

patrzyłem do 13500 e39 523 no i lipa nie ma nic ciekawego powyżej 10tys dodam,że wpadłem na pewien pomysł jest dużo takich e39 za 8,9tys to nie lepiej kupić taką i od razu władować np lemfoldera za np 2tys+klocki przód tył+tarcze plus tył z 1200zł się zamknie mamy już 3200+800zł i jeszcze 1000 zostaje w zapasie czyli kupując auto za 8 można na nie wydać jak te za 13 ale miec na picuś zrobione nie lepiej tak?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odpuść sobie .Proszę cię o to!

Za tyle co ty szukasz to przenieś się do działu E34.

Zastanawiam się nad swoją (za 12 to bym się zastanowił), ale jak wozisz czosnek i świniaki to mówię NIE!!! U mnie pasażerowie wycierają buty zanim wsiądą :mrgreen: .

Pamiętam jak wypucowałem auto i siostrę miałem zabrać ze sobą. Kazałem jej założyć reklamówki na buty :mrgreen: I to nie jest żart.

PS.Wiesz ile kosztuje robocizna za remont zawiasu? Te 3200 to policz spokojnie na sam zawias. Skoro chcesz gaz to w granicach 2,5-3. Nie wiadomo w jakiej kondycji jest reszta. Jak silnik klęknie to jakieś 2 cały słupek, skrzynia to.......................itd.

ODPUŚĆ!!!

A nasze wpisy niczego nie wnoszą tylko robi się śmietnik.

Adam94 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit:

U mnie czas relaksu jest dzień wcześniej :D

DSC_0616.jpg

Pozdro :cool2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

W sumie e34 w tej cenie głupim pomysłem by nie było. Można znaleźć coś fajnego, ale długo będzie szukał. Zawias można wstawiać tam stalowy podobno wytrzymalszy i części są kapke tańsze niż w e39.

Ale dalej uważam że takie auto się nie nadaje do tego co ty chcesz w nim robić.

Gdyby było takie to łatwe że kupujesz za 8 i dokładasz kilka tys i masz igłe to nie jeden by tak robił. E39 to nie tylko zawieszenie i klocki hamulcowe. Zresztą kupisz i się przekonasz. Szkoda tylko mamy i taty bo ostrzegają Cię jak będzie z kosztami

Opublikowano

hmm to ja już sam nie wiem...

e46 320d 136km i 150km w dieslu za 16 można 2000/2001 rok mieć tylko no własnie diesel jedno tu jest na + że za 16 można gotową furkę kupić do której nie trzeba bawić się w 3tys na gaz ale cóż e39 2.5 w gazie spali 15 chodz by nawet do 32zł tylko na 100km a e46 niech łyknie w mieście z 8.9 razy 6zł(już zaokrąglijmy) 8x6=48zł to jest różnica...

Opublikowano
Fakt, 320d jest sporo na rynku i nawet tak za 15 tysi można wyrwać, tyle, że 90% to wy...eby. Już jeden mój ziomuś się napalił jak szczerbaty na suchary i teraz płacze, a taki niski przebieg miała 180 tysi :mrgreen:
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano

pomyśli się...

tak dzisiaj przypatrzyłem się na e39 i a6 c5 fakt e39 z przodu fajniej od a6 wygląda ale np srebrne a6 jak jedzie i jak się na tył popatrzy to widac szeroka fura teraz sam już nie wiem