Skocz do zawartości

BMW E34 centralny na pilota nie rygluje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przedwczoraj założyłem alarm do mojej e34 1990r (przy 4 podejsciu) ale udało sie. Mam mały problem i nie wiem jak rozwiązać. Szukałem już wszędzie i nic. Znalazłem coś o diodach prostowniczych ale nie działa tak jak jest to opisane. Mianowicie chodzi o to, ze gdy zamykam samochód pilotem, owszem alarm się uzbraja i drzwi zamykają ale nie ryglują się, tj. da się je otworzyć od wewnątrz. Gdy zamknę drzwi kluczykiem i zarygluję, to znów nie mogę otworzyć samochodu inaczej niż kluczem. Zna ktoś sposób na to aby zamochód zamykał i ryglował się pilotem? Pomóżcie prosze. I jeszcze jedno. Gdzie najlepiej podłączyć się żeby alarm rozpoznawał czy drzwi są otwarte czy zamknięte? Dzięki z góry i pozdro.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie pamietam dokladnie jak tam jest ale mozliwe, ze ida 2 kable. Jeden do zamykania a drugi do ryglowania. Wiec zamykanie centralnego aby dzialalo z ryglowaniem nalezaloby wpiac pod kabel od ryglowania. Wtedy zamknie zamek i zarygluje
Opublikowano
aha czyli szukać jeszcze jednego kabelka, ok. Zawsze to jakaś podpowiedź, dzięki za naprowadzenie.
Opublikowano
Z tego co pamiętam to w mojej za ryglowanie odpowiadał niebieski kabelek (w drzwiach).
Opublikowano

Osobny kabel jest od ryglowania, tylko pamiętaj żę jak podasz oba na jedno wejście alarmu i nie odizolujesz sygnału diodami to z kluczyka zawsze będziesz ryglował.

Dlaczego jak zaryglujesz to nie możesz otworzyć pilotem to nie wiem, ale nie powinno być problemu jeśli jest prawidłowo podłączony.

Opublikowano
no właśnie chciałbym zrobić tak żeby zawsze samochód się zamykał + ryglował z kluczyka:) z tego co patrzyłem po rozebraniu boczka drzwi, od zamka wychodzą 4 kabelki. Podpowiecie jak dokładnie ma wyglądać to połączenie? obecnie mam użyte 2 kabelki od zamka -> otwieranie + zamykanie. czyli pozostale 2 kabelki to bedzie +12V i ryglowanie? czy jak?:) Z góry dzięki
Opublikowano

Zeby otworzyc dajesz 12V na niebieski/brązowy/zółty.

Zamykanie na biały/czerwony/zółty.

Podając na oba jest zamykanie z ryglowaniem.

Napisz czy działa bo chyba kiedyś nie sprawdziło się takie rozwiązanie.