Skocz do zawartości

BMW E34 centralny na pilota nie rygluje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przedwczoraj założyłem alarm do mojej e34 1990r (przy 4 podejsciu) ale udało sie. Mam mały problem i nie wiem jak rozwiązać. Szukałem już wszędzie i nic. Znalazłem coś o diodach prostowniczych ale nie działa tak jak jest to opisane. Mianowicie chodzi o to, ze gdy zamykam samochód pilotem, owszem alarm się uzbraja i drzwi zamykają ale nie ryglują się, tj. da się je otworzyć od wewnątrz. Gdy zamknę drzwi kluczykiem i zarygluję, to znów nie mogę otworzyć samochodu inaczej niż kluczem. Zna ktoś sposób na to aby zamochód zamykał i ryglował się pilotem? Pomóżcie prosze. I jeszcze jedno. Gdzie najlepiej podłączyć się żeby alarm rozpoznawał czy drzwi są otwarte czy zamknięte? Dzięki z góry i pozdro.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Nikt nie pomoże?
Opublikowano
Nie pamietam dokladnie jak tam jest ale mozliwe, ze ida 2 kable. Jeden do zamykania a drugi do ryglowania. Wiec zamykanie centralnego aby dzialalo z ryglowaniem nalezaloby wpiac pod kabel od ryglowania. Wtedy zamknie zamek i zarygluje
Opublikowano
  • Autor
aha czyli szukać jeszcze jednego kabelka, ok. Zawsze to jakaś podpowiedź, dzięki za naprowadzenie.
Opublikowano
Z tego co pamiętam to w mojej za ryglowanie odpowiadał niebieski kabelek (w drzwiach).
Opublikowano
Najlepiej zdejmij boczek z drzwi i zobaczysz dokladnie. Wtedy nie bedziesz musial kaleczyc kabli aby wiediec czego szukasz.
Opublikowano

Osobny kabel jest od ryglowania, tylko pamiętaj żę jak podasz oba na jedno wejście alarmu i nie odizolujesz sygnału diodami to z kluczyka zawsze będziesz ryglował.

Dlaczego jak zaryglujesz to nie możesz otworzyć pilotem to nie wiem, ale nie powinno być problemu jeśli jest prawidłowo podłączony.

Opublikowano
  • Autor
no właśnie chciałbym zrobić tak żeby zawsze samochód się zamykał + ryglował z kluczyka:) z tego co patrzyłem po rozebraniu boczka drzwi, od zamka wychodzą 4 kabelki. Podpowiecie jak dokładnie ma wyglądać to połączenie? obecnie mam użyte 2 kabelki od zamka -> otwieranie + zamykanie. czyli pozostale 2 kabelki to bedzie +12V i ryglowanie? czy jak?:) Z góry dzięki
Opublikowano

Zeby otworzyc dajesz 12V na niebieski/brązowy/zółty.

Zamykanie na biały/czerwony/zółty.

Podając na oba jest zamykanie z ryglowaniem.

Napisz czy działa bo chyba kiedyś nie sprawdziło się takie rozwiązanie.