Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ma ktoś ze zdjęciami krok po kroku demontaż przednich listew ozdobnych i półki na której jest iDrive i gałka zmiany biegów? Muszę je wymienić bo mnie drażnią.

PS: czy to prawda, że demontaż listewek ozdobnych w drzwiach wymaga odłączenia akumulatora i wyjęcia całych boczków drzwiowych?

Opublikowano

Przednie listwy są tylko wciśnięte reszta nie wiem. Jeśli będziesz odpinać poduszki to wyświetli się błąd poduszek wiec akumulator lepiej odpiąć.

Pozdro

Opublikowano

Ja wymieniałem u siebie wszystkie z drewna na Alu Cube z M5.

więc tak:

przednie tzn te z konsoli z nawiewami są wciskane - tak jak napisał popkan.

Jeśli chodzi o drzwiowe to niestety będziesz musiał ściągać boczki. A co za tym idzie żeby było wygodniej odpiąć zamek i całą resztę. Ja odpiąłem aku i po ponownym zamontowaniu żadnych błedów poduszki nie było, więc i Tobie tak radzę. Listwy drzwiowe przykręcane są od środka śrubkami. W przednich są zdaje się po 3 na listwę a w tylnych po 2 śrubki.

Opublikowano
Witam. Czy ma ktoś ze zdjęciami krok po kroku demontaż przednich listew ozdobnych i półki na której jest iDrive i gałka zmiany biegów? Muszę je wymienić bo mnie drażnią.

PS: czy to prawda, że demontaż listewek ozdobnych w drzwiach wymaga odłączenia akumulatora i wyjęcia całych boczków drzwiowych?

A kolego jakie masz te listwy że cię drażnią

Opublikowano

Mam listwy imitujące drewno przypominające fakturą i kolorem bardziej jakąś mętną rybę niż ozdobę :shock: .

Czy po odłączeniu akumulatora nie będę musiał podawać jakiś pinów do odblokowania radia? W Audi musiałem podawać 4 cyfrowy kod odblokowujący. Do BMW nie mam żadnego PIN-u :?

Czy ktoś demontował panel na którym jest pokrętło iDrive i gałka zmiany biegów? Dużo z tym roboty :?:

Opublikowano
Mam listwy imitujące drewno przypominające fakturą i kolorem bardziej jakąś mętną rybę niż ozdobę :shock: .

Czy po odłączeniu akumulatora nie będę musiał podawać jakiś pinów do odblokowania radia? W Audi musiałem podawać 4 cyfrowy kod odblokowujący. Do BMW nie mam żadnego PIN-u :?

Czy ktoś demontował panel na którym jest pokrętło iDrive i gałka zmiany biegów? Dużo z tym roboty :?:

żadnego PINu I'drive wołać od Ciebie nie będzie.

Co do tej listwy to ona też jest na wcisk, z tym że najpierw musisz ściągnąć mieszek od gałki biegów i pod tym mieszkiem będą chyba 2 albo 3 śrubki które musisz wykręcić, jak je wykręcisz to ta listwa jest już Twoja ;)

Opublikowano

Dżinks... :wink:

Rozumiem, że mieszek też jest na wcisk (bo skoro gałka jest na wcisk, listwy czołowe są na wcisk itd. :D )

Opublikowano
Dżinks... :wink:

Rozumiem, że mieszek też jest na wcisk (bo skoro gałka jest na wcisk, listwy czołowe są na wcisk itd. :D )

Mieszek jest na wcisk, a potem odkręcasz 2 lub po lifcie 3 śrubki.Potem wyciągasz listwę z zatrzaskiwanych gniazd.

Opublikowano

Może się czepiam, ale czy przypadkiem alu cube nie były w zwykłym m-pakiecie? Chyba tak...

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

Może się czepiam, ale czy przypadkiem alu cube nie były w zwykłym m-pakiecie? Chyba tak...

W zwykłym m-pakiecie były montowane też niby "alu cube" ale takie al'a carbonowe, ze wzorem delikatnej kosteczki. Te co mam ja są takie jakby szczotkowane - i one też są alu cube :P

Opublikowano
Jak ktoś chętny to mam do sprzedania listwy wnętrza w kolorze jany szary wysoki połysk z mojego auta wersja po lifcie LCI. Listwy drzwiowe + Listwy z kratkami nawiewowymi i popielniczka kpl z listwą + listwa przy biegach cały KPL. Stan idealny. Nie porysowane, wszystkie zaczepy całe. Mogę pomóc przy wymianie :mrgreen:
  • 8 lat później...