Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

posiadam e46 sedan 01r kupiłem z uszkodzonym tunerem padała końcówka mocy, oddałem do naprawy, tuner gra świetnie i wszystko było by ok ale przy zapalaniu i gaszeniu słychać głośny pojedyńczy trzask nawet przy wyłączonym radiu i przy przyciszonym na max

co o tym myślicie jakieś rady ? może jakieś przepięcie ? może coś na masie ? proszę o każdy pomysł pozdrawiam

Opublikowano
da się coś z tym zrobić samemu ?czy wyższa elektronika ? bo jestem elektronikiem może jakaś pojemność wystarczy dodać albo przekaźnik ?
Opublikowano

w te 180zł nie wierzył bym

raczej proponuje ofertę z krakowa za ok 270zł

sam korzystałem z ich oferty i są bardzo dobrzy w tym co robią

Wszystko z Miłości do Bawarii
Opublikowano
też wolałem dopłacić te 100 zł ale Ci z Krakowa nie odpisywali a ja jestem z okolic dlatego ich chciałem ale cóż
Opublikowano
dzwoniłem mieli oddzwonić co do ceny ale nie zadzwonili a praca też mnie ogranicza co do podjechania i wyszło jak wyszło, mam nauczkę
Opublikowano

Mam podobny problem, ale przy podlaczonym wzmacniaczu, z seryjnego radia wyprowadzilem chinche i podpialem to pod wzmak. Podczas odpalania slychac trzask w glosnikach. Jezdzilem z tym troche czasu, dopoki nie wkur*** mnie to maksymalnie i zaczalem kombinowac. Zastosowalem przekaznik czasowy to zalaczania wzmacniacza, wykonuje on nastepujaca prace... Przekrecam kluczyk na zaplon, odpalam auto i po 4-5 sekundach zalacza mi sie wzmacniacz i dopiero wtedy slysze muzyke w glosnikach. Gasze auto=wszystko gasnie.

http://ase.hoste.pl/sklep/index.php?p61,przekaznik-czasowy-1tp30

Zasada dzialania prosta. Czas zapodania pradu na wyjsciu jest plynnie regulowany potencjometrem. Jakby nie udalo Ci sie naprawic radia to mozesz sprobowac takim sposobem. Rozpinasz wiazke do radia, musisz zobaczyc ktory kabel doprowadza +12V do radia i w tym miejscu wpiac przekaznik.

Opublikowano
dzięki wielkie takie coś właśnie zrobię tylko na razie brak czasu delegacje itp multimetr mam tak ze nie będzie problemu dzięki za link pozdrawiam
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
miałem podobny problem po taniej naprawie z allegro ale gość po prostu popełnił błąd i odesłałem mu radyjko gdy wróciło to już pięknie grało i gra nadal jestem bardzo zadowolony i od razu w cenie wyjście aux i na tubę pięknie po prostu polecam.