Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzisiaj rano chciałem włączyć podgrzewanie fotela i ku mojemu zdziwieniu (mimo podświetlonych przycisków) przyciski nie reagowały na wciskanie, podobnie zachowuje się przycisk od ASC. Sprawdzałem wszystkie bezpieczniki w schowku, ale te wyglądają OK. Ma ktoś pojęci, co mogło się stać lub co mogę jeszcze sprawdzić ?
Opublikowano
Panowie może padł mi moduł komfortu. Da się to sprawdzić DIS-em? Jeżeli tak to mogę prosić o krótki manual.
Opublikowano
Nie jest to wina modułu komfortu, sprawdź wtyczki jak pisał Krzychu, diagnozę możesz zrobić disem/inpa ten moduł jest diagnozowalny.
Opublikowano

Niestety nie jest to wina wtyczek. Wczoraj rozebrałem cały panel poskładałem do kupy i dalej NIC. :mad2:

palermos” wież może jak zrobi tą diagnozę. Gdzie mam wejść w INPA lub DIS.

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie mogę się połączyć z tym modułem. Wyskakuje mi komunikat „IFH-0009: NO RESPONSE FROM CONTROLUNIT”. Podobny komunikat mam jeszcze na dwóch modułach. Z pozostałymi łączę się bez problemu. Ciekawe, co jest nie tak może mam coś podłubane w instalacji. Ostatnio znajomy montował mi zabezpieczenie antykradzieżowe, ale z tego, co wiem to wpinał się tylko w jeden kabelek, więc wątpię, aby coś wydłubał.

Przy okazji sprawdziłem inne moduły i znowu pojawiły mi się te same błędy co ostatnio.

-------------------------------------

Date: 05/08/11 10:56:56

ECU: KOMBI46

JobStatus: OKAY

Variant: KOMBI46

-------------------------------------------------------------

RESULT: 3 errors in error memory !

190 light module-EEPROM error

Error frequency : 60

Invalid working area

Error present

Sporadic error

17 TOG

Error frequency : 193

Open circuit

Error present

Sporadic error

244 no CAN ID

Error frequency : 14

Open circuit

Sporadic error

============================================

Edytowane przez agora
Opublikowano
Wieczorem podłączyłem auto pod DIS i podczas quick test DIS pominął w SZM ”Middle console center switch”. Próba diagnozy tego modułu też kończy się niepowodzeniem. Z tego można wnioskować, że jednak padł ten panel. Spróbuje pożyczyć jakiś na podmianę i sprawdzę, co się stanie.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odgrzewam temat bo jest jak najbardziej aktualny. Dzisiaj podmieniłem panel na dwa inne i zachowywały się dokładnie tak samo jak mój tj. działa podświetlenie przycisków ale poza tym nic więcej. Z tego wychodzi ze problemu mam szukać gdzieś indziej niż w tym module, tylko gdzie?

Może ktoś z forumowiczów ma dostęp do schematu instalacji, byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie ich na PW.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiązany. Winowajcą okazał się bezpiecznik (nr 12). Po wymianie wszystko zaczęło działać. (wyglądał na sprawny :oops: )
Opublikowano
też się kiedyś tak zrobiłem .... :lol: sprawdzałem w e32 ale wzrokowo i po dwóch miesiącach szukania czemu wchodzi w tryb awaryjny doszedłem po schematach właśnie do bezpiecznika , który po wyciągnięciu okazał się spalony ... :D

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Coś mi się zdaje, że zainwestuje w miernik, bo bez tego ustrojstwa to można sobie tylko niepotrzebnej roboty narobić :wink: