Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam nastepujacy problem moze ktos mi pomoze:

wróciłem z trasy postawiłem auto stało 3 dni nie ruszane wsadziłem kluczyk tak jakby próbował zakrecic ale nie dał rady bo akumulator sie wyładował;/ naładowałem akumulator przekrecam kluczyk włacza sie zapłon przekrecam dalej zeby odpalic i cisze zero odzewu;/ posprawdzałem bezpieczniki wszystkie dobre rozrusznik na krótko kreci normalnie ale nie odpala tak jaby jakis imobilajzer zablokował komputer czy cos w tym stylu ;/ jakies pomysły ??

Opublikowano
Hmm ciekawie a masz może jakiś alarm w autku???? Często jeśli były dokładane centralki nieoryginalne to takie rzeczy z odcięciem zasilania paliwa, bądź układu zapłonowego się działy.

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Świetna Muza Do Auta :)

Opublikowano
Wydaje mi sie ze mam orginalny alarm z własnym zasilaniem bo nawet jak akumulator odłacze to od sie włacza ;/
Opublikowano
Trzeba by sprawdzić czy pompka paliwo podaje, przekaźniki czy się jakieś nie zawiesiły, nawet stacyjka może wchodzić w grę, hmm, musiał byś jakiegoś kumatego elektryka odwiedzić, bo tak nagle to mechanika raczej nie siadła, albo komputerek ....

"The Beats Of life..... The Voice Of Creation.... The Invisible World...... The Echo of Imagination......... We dance for joy ...we cying teras.... we screaming Loud .... The Beats of Life. " SHOWTEK!!

Opublikowano
Trzeba by sprawdzić czy pompka paliwo podaje, przekaźniki czy się jakieś nie zawiesiły, nawet stacyjka może wchodzić w grę, hmm, musiał byś jakiegoś kumatego elektryka odwiedzić, bo tak nagle to mechanika raczej nie siadła, albo komputerek ....

Opublikowano
kolego podjedz do jakiegos elektronika samochodowego, przypuszczam ze kostka stacyjki do wymiany
Opublikowano
kolega miał taki przypadek ale miał skrzynie automat miał walnięty czujnik który pozwala zapalać na P a nie pozwoli na biegach tylko to była e36
Opublikowano
ale skoro kreci rozrusznik to zobacz czy zapalisz na krótko jeśli zapali może i być walnięta stacyjka jeśli nie to jakieś zabezpieczenie
Opublikowano
No wiec sprawy sie maja tak ze byłem u elektryka i powiedział ze nie czyta kluczyka i to ten ews padł i ta peska co w kluczyku jest ten czujnik no a na rozruszniku nie odpala bo zabezpieczenie jest jakies ;/ a kiedys tez tak miałem podobnie i własnie skrzynia biegów porusząłem i odpalił ale teraz to nie reaguje na ruszanie skrzynbia biegów normalnie pokazuje ze zmienia a komputer pokazał jakis bład systemu alarmowego włansie ;/
Opublikowano
To samo mialem , przepalalo mi bezpiecznik "sterowanie silnika 10amp" zmienilem na nowy ,to po chwili przepalalo znowu. Wstawilem zamiast 10 amp to 30 amp i do dzis wszystko chodzi na cacy.
Opublikowano
Z tymi bezpiecznikami nie ma co przesadzać, trzeba zapodać taki jaki jest w specyfikacji bo za duża wartość bezp. i burnout może zrobić się w instalacji a nie na drodze :), hmm jak ponaprawiasz urządzenie to daj znać co i jak i ile :) Pozdrówki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego - najprawdopodobniej walnął ci immobiliser - czyli EWS, ale w kluczyku. Miałem identycznie. Sprawdź na Allegro firmę Land Rover (najtaniej) i szukaj w kieszeni jakieś 400 - 500 PLN
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
EWS , znajduje sie po lewej stronie za małym schowkiem. Musisz odtworzy klapkę odkręcić 2 śrubki mocujące cały schowek (śrubokręt gwiazdkowy ) i dokładnie tam musi się znajdować biała puszeczka z czarnym napisem EWS Steüergerat.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
U mnie w czasie jazdy potrafił stanąć (komunikat awaria skrzyni), nie odpalał tak jak u ciebie. Kiedy poruszałem dźwignią od automatu czasem łapał. Powodem był słaby akumulator nie daje on prawidłowego napięcia i komputer wariuje. Wymieniłem na nowy i po sprawie.