Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam taki problem.Otóż mam e36 325 coupe i gdy che pójśc bokiem to nieraz przód mi wyjeżdza i musze wciskać hamulce.A najgorzej jest gdy mam czasem ochote bąka wywinąć,przód mi strasznie wyjeźdza i niechce sie kręcic.MOże to wina opon mam z przodu 225/50/16 a z tyłu 245/45/16??Co zrobić?Wina zawieszenia?Prosze sie wypowiedzieć
Opublikowano
Witam.Mam taki problem.Otóż mam e36 325 coupe i gdy che pójśc bokiem to nieraz przód mi wyjeżdza i musze wciskać hamulce.A najgorzej jest gdy mam czasem ochote bąka wywinąć,przód mi strasznie wyjeźdza i niechce sie kręcic.MOże to wina opon mam z przodu 225/50/16 a z tyłu 245/45/16??Co zrobić?Wina zawieszenia?Prosze sie wypowiedzieć
Ja tylko napisze że bąka można puścić a samochód służy do jazdy a nie do wywijania "bąków".

Przepraszam ale wkurzają mnie posty na taki temat :doh: :evil:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

To sie De nie wypowiadaj....po co zasmiecasz.

Wina lezy po

1. Nie ustawiona zbieznosc kol przednich.

2. Bardzo slabe przednie opony

3. wyjezdzone przednie amorki...

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
To sie De nie wypowiadaj....po co zasmiecasz.

Wina lezy po

1. Nie ustawiona zbieznosc kol przednich.

2. Bardzo slabe przednie opony

3. wyjezdzone przednie amorki...

Wypowiedzieć się może każdy Sarno :roll: To jest forum.A jeśli się chce "bąka" wykręcić to trzeba po 1-umieć a po 2 zmienić kapcie na węższe...

A co do pkt 1 Twojej szanownej wypowiedzi na temat i w ogóle..poznałby że jest cos nie tak ze zbieznością po oponach :roll:

Opublikowano

majac 325i to nawet malpa baka wykreci (oczywiscie 325i zachowujaca seryjne parametry)

kapcie moga zostac - 245 powinno palic na I biegu lekko

wystarczy lekko rozkalibrowana zbieznosc aby auto przy duzym skrecie (a przy paleniu taki jest) wyjezdzalo - mam to samo - jezdze tak juz od 5 tys km a po oponach nie widac - nie ustawilem zbieznosci bo po prostu nie ma czasu.

P.S. Jezeli odebrales moj post jako agresje w swoja strone to przepraszam - nie tak mialo byc ;d

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
majac 325i to nawet malpa baka wykreci (oczywiscie 325i zachowujaca seryjne parametry)

kapcie moga zostac - 245 powinno palic na I biegu lekko

wystarczy lekko rozkalibrowana zbieznosc aby auto przy duzym skrecie (a przy paleniu taki jest) wyjezdzalo - mam to samo - jezdze tak juz od 5 tys km a po oponach nie widac - nie ustawilem zbieznosci bo po prostu nie ma czasu.

P.S. Jezeli odebrales moj post jako agresje w swoja strone to przepraszam - nie tak mialo byc ;d

Nie, to ja przepraszam...masz racje wypowiedz byla nie na temat. :modlitwa: Sorki

Opublikowano

z tego co wiem, to z miejsca raczej ci to nie wyjdzie chyba ze masz szpere.

Podobno najlepiej z lekkiego rolowanego skrecic jakbys chcial zakrecic wtedy strzelic ze sprzegla i jak bujnie to zapodac 2 bieg.

Jest to tylko teoria (tak mi mowiono), sam nie probowalem bo szkoda mi mojego bmw ....

Opublikowano

Sposobow na baczka jest bardzo wiele. Wg mnie najlatwiej strzelic nie ze sprzegla tylko z gazu. A mianowicie wchodzisz w zakret z gazem i w pewnym momencie puszczasz gaz i wciskasz go spowrotem. W ten sposob przenosimy ciezar autka na przod i z zerwaniem przyczepnosci z tylu nie mamy zadnego problemu a zwlaszcza w 325

Pozdro