Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak to wygląda ze współpracą I Phona i BMW Buisness. Ktoś mi mówił że po połączeniu przez Bluetooth funkcje Mp3 da się sterować z kierownicy, czy to prawda? Macie jakieś doświadczenia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A czy w przypadku użycia złącza dokującego do iPhona można odtwarzać z niego muzykę? Dodam że portu usb nie posiadam ale bluetooth tak.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiego złacza dokującego ?? Masz na myśli wejście aux w schowku ?? Jak znajdziesz taki kabel to sie da podłaczyć. Mi osobiście nie udało się takowego zdobyć. BT działa z IP4 bez problemu nawet dokładane.
Krzysztof
Opublikowano
Jak znajdziesz taki kabel to sie da podłaczyć. Mi osobiście nie udało się takowego zdobyć.

Kupiłem niedawno taki w MM. Kosztował chyba 29,90 zł.

Opublikowano

Kolega pyta o adapter snap-in zapewne a nie kabel aux.

Nie każdy adapter obsługuje muzykę, tylko te z oznaczeniem USB jak się nie mylę, ale do tych adapterow musi być tez odpowiednio nowa jednostka prawdopodobnie. :roll:

Pamiętaj rownież ze adaptery na chwile obecna są tylko do iPhonow 2/3G/3GS. Do iP4 nie ma i pewnie nie będzie. :evil:

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Pamiętaj rownież ze adaptery na chwile obecna są tylko do iPhonow 2/3G/3GS. Do iP4 nie ma i pewnie nie będzie. :evil:

Sprawdź w ASO nr: 84 21 2 199 389... Jest to "Adapter Snap-In Basic Apple Iphone 4". Cena 370 pln

• 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
ostatnio dokupilem takie cos do siebie, ale nie wiem czy jest jakas mozliwosc odtwarzania muzyki z ip4 bez kabla, a za pomoca tego adaptera, ktos moze sie orientuje ? :)
Opublikowano

Witam

Ja wczoraj kupilem e91 i dopiero sie nawzajem poznajemy. Instrukcje mam po de i niewiem jak polaczyc fon przez bluetooth. Na kierownicy wielifunkcyjnej mam przycisk sluchawki a na i drive nic nie znalazlem o telefonie. Ktos mi powie jak polaczyc fon z moim autem.

Opublikowano

włącz bt w telefonie, a potem wejdź do menu telefon w iDrive żeby rpzeprowadzić parowanie. Bedziesz musiał wpisać kod w telefonie (obojetnie jaki) a potem taki sam w samochodzie i gotowe. nastepnie auto zgra twoja ksiazke adesową z telefonu - zajmuje to do kilka minut w zaleznosci ile masz kontakow, a swiadczy o tym krecace sie kolko w rpawym gornym rogu wyswietlacza iDrive.

Potem za kazdym razem jak bedziesz wchodzil do auta z telefonem (z wlaczonym bt) beda się same łączyły automatycznie :)

Opublikowano

Jest lipa!

mam to

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

w swoim aucie ale czy możliwe, że mam słuchawkę do obsługi telefonu a bluetooth już nie mam? Próbowałem kliku telefonów żaden nic nie znajduje w aucie?

dziękuje za pomoc

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Kolega pyta o adapter snap-in zapewne a nie kabel aux.

Nie każdy adapter obsługuje muzykę, tylko te z oznaczeniem USB jak się nie mylę, ale do tych adapterow musi być tez odpowiednio nowa jednostka prawdopodobnie. :roll:

Witam,

Mam w swoim aucie iDrive + BMW business...

Chce mieć możliwość odtwarzania muzyki z iPhone 4 i sterowania z kierownicy, czyli ściszanie/pogłaśnianie, przełączanie kolejny/poprzedni utwór...

Zastanawiam się nad zakupem adaptera BMW Snap-In do iPhone wersja Music, czyli taka umożliwiająca odtwarzanie muzyki...

Znalazłem taką informację na stronie BMW:

"Wymagane jest posiadanie interfejsu USB (SA6FL) oraz rozszerzone opcje odtwarzania muzyki z urządzeń mobilnych (SA6NF)"

Czy chodzi im o interfejs USB umiejscowiony obok wejścia AUX w podłokietniku? Jeśli nie mam tam wejścia USB, a jedynie AUX to taki adapter nie będzie u mnie działał?

Kolega "KoKoS" - pisze, że odpowiednio nowa jednostka może obsługiwać odtwarzanie z iPhone'a, jak to sprawdzić, która jednostka i czy moja jednostka odtwarzać będzie muzykę z iPhone 4?

Z góry dziękuje za pomoc

Opublikowano
Czy chodzi im o interfejs USB umiejscowiony obok wejścia AUX w podłokietniku? Jeśli nie mam tam wejścia USB, a jedynie AUX to taki adapter nie będzie u mnie działał?

zgadza się

Opublikowano

zgadza się

Czy w takim razie, ktoś z Was zna rozwiązanie, które umożliwia podłączenie iPoda do radia BMW business w E91?

Fajnie by było jak by jeszcze sterowanie z kierownicy działało?

Pozdrawiam (-;

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znacie i możecie polecić w rejonie Wrocławia jakiegoś magika, który podpowie ewentualnie zamontuje, wymieni kostkę AUX, która znajduje się w schowku, na taką kostkę AUX z USB...?

Panowie w ASO BMW stwierdzili, że oni takich rzeczy to nie robią... Witki mi opadły, pożegnałem się grzecznie i wyszłem... /-:

...a chciał ASO dać zarobić!

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam wszystkich. Mam nieco inny problem. Po sparowaniu samsunga s8 nie wyświetla na ekranie w samochodzie metadanych utworów takich jak utwór i wykonawca. Wcześniej na HTC działało. Apki typu Spotify czy Tunein. Mam CIC pro. BMW e91 2011. Ktos jest w tym bystrzak i pomoże? :mad2: :mad2: :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poczytaj sobie na google o problemach parowania S7 i S8 z CIC. Samsung cos pozmieniał w BT i czasami ciężko się połączyć. W mojej jedynce z CIC męczyłem się z parowaniem s7 pół dnia, bo co chwila się rozłączało, aż w końcu poszło i się sparował. Wcześniej na S5 nie było z tym problemu. Muzy nie słucham z telefonu, tylko do gadania używam zestawu.

Zrób aktualizacje softu w telefonie, bo niby ma coś poprawić. Nestety ja mam z Plusa telefon a oni wypuszczaja upgrade raz na rok. T-mobile robi to zaraz jak pojawią się nowe wersje.