Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, w moim ISIE strasznie rzuca silnikiem na wolnych obrotach, po wymianie świec po 2 tygodniach są czarne jak smoła, czy to oznacza że silnik łapie gdzieś lewe powietrze i mieszanka jest za bogata? czy może przyczyna leży gdzieś we wtryskach ? dodam że auta ma moc w pełnym zakresie obrotów pali od strzała zimny czy ciepły..
Opublikowano

- Uszkodzone automatyczne ssanie

Kolego czyli chodzi o silniczek krokowy? w moim przypadku jakoś dziwnie on pracuje( tak mi sie wydaje) po odpaleniu zimnego silnika od razu obroty spadają na 750-800 a wydaje mi się że przez jakiś czas powinien on trzymać wyższe nim silnik nabierze temperatury...

Opublikowano
Kolego sprawdz swój filtr powietrza wraz z obudową czy nie jest gdzieś pęknięta. U mnie było tak że obudowa była pęknięta i ciągło syf który dostał się do listwy i poblokował mi 2 wtryski. Wpierw chodził na 3 garkach i póżniej na dwóch. Po przeczyszczeniu listwy oraz wtrysków wszystko wróciło do normy.
Opublikowano
Może nie silniczek krokowy a czujnik temperatury który podaje do sterownika fałszywe informacje i dobierana jest zbyt bogata mieszanka. U mnie co kilka dni kopciło świecę ale tylko jedną, po wymianie czujnika wałka rozrządu wszystko wróciło do normy. Podłączałeś wóz pod komputer?
Opublikowano
były błędy czujnika temperatury więc wymieniłem pokazało błąd przepływki więc podmieniłem no i był błąd sondy odpiąłem żeby zobaczyć czy jest jakaś różnica...
Opublikowano
U mnie identyczne objawy były. Sonda dalej wyskakuje na kompie ale to nie przeszkadza. Wykręc to wszystko listwe i wtryski. Najlepiej czyścic benzynką i sprężonym powietrzem. Może się zdarzyc tak że padł ci wtryskiwacz ale koszty nie są jakieś duże. A i zobacz w jakim stanie masz przewód od czujnika położenia wałka rozrządu gdyż jeżeli ekran jest nawet lekko uszkodzony to może przesyłac błędne informacje.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
swiece był okopcone przez lewe powietrze, mieszanka była za bogata, podjechałem na kompa i wskazało mi błąd czujnika spalania stukowego, diagnosta powiedział że to w 99% jest odpowiedzialne za to że mój silnik na wolnych obrotach kuleje i rzuca...
Opublikowano
Kolego sprawdz swój filtr powietrza wraz z obudową czy nie jest gdzieś pęknięta. U mnie było tak że obudowa była pęknięta i ciągło syf który dostał się do listwy i poblokował mi 2 wtryski. Wpierw chodził na 3 garkach i póżniej na dwóch. Po przeczyszczeniu listwy oraz wtrysków wszystko wróciło do normy.

Jak przez peknieta obudowe filtra dostal Ci sie brud do listwy wtryskowej?

To jest nierealne i niemozliwe ,sa to dwa odrebne uklady ktore nie maja nic wspolnego ze soba.

nie jedź szybciej niż myslisz...
Opublikowano

To jest nierealne i niemozliwe ,sa to dwa odrebne uklady ktore nie maja nic wspolnego ze soba.

Pewnie zassał klej i zakleiło wtryski =DDDDDDDDDDDD

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
tzn bo żle sformułowałem albo z filtra powietrza mi pociągnął brud co po póżniejszym oglądnięciu jest tak jak mówisz nierealne lub z baku