Skocz do zawartości

M50 dlugo kreci rano smierdzi benzyna kopci na niebiesko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zmierzyc mu kompresje? jak silnik jest po remoncie? a przed mialm po 14:) to chyba nie mam sensu...
BMW- Bedziesz Mial Wrazenia
Opublikowano
w kolektorze mam olej ...czy tam paliwo no nie wiem a kolektor powinien byc suchy? czy to jest pewne ze ten regulator mechanik mowi ze pierwsze co to sprawdzal jakos tam dmuchal ...
Opublikowano
zmierzylem kompresje...ma 12.5 czyli ok:) i rowne na kazdym:) swieczki elegancko wypalone grama sadzy na nich, powiem tak nie jezdzilem 6 dni samochodem i odpalil na dotyk wczoraj a dzisiaj juz dlugo krecil i znow nim nie bede jezdzil caly tydzien i odpali na dotyk:) tak jakby komp sie resetowal , a tak ja dzisiaj dlugo krecil a jak odpalil tak benzyna walilo ...
Opublikowano
Może sonda lambda jest uszkodzona. Jeżeli się "zawiesiła" i podaje stałe, ale zbyt niskie napięcie to komputer będzie dążył do wzbogacenia mieszanki.
Opublikowano
sada jest mieseczna nowa boscha:) 320zl i nie wychodzi na komputerze a komputer nazywa sie Dominator BMW....
Opublikowano
Ma miesiąc, więc nowa już nie jest. To że nie pokazuje błędu, nie znaczy że sonda działa prawidłowo. Oczywiście nie upieram się że to wina sondy, ale Twoje argumenty nie dają 100% pewności że jest dobra. Sprawdź ją na oscyloskopie.
Opublikowano
ok sprawdze tylko jak to zrobic? prosze o instrukcje? a na jakims lepszym kompie ktory wyswietli mi parametry wyjdzie?
Opublikowano
Na kompie nie sprawdzisz, na warsztat gdzie mają oscyloskop musisz podjechać, wkłuwają się szpilkami w przewody i jest możliwość sprawdzenia czy chodzi w pełnym zakresie bądź się nie wiesza.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano
aha, a dzisiaj przed odpaleniem odepne kleme na 15 minut zeby sie zresetowal komp i ciekawe czy mi zapali na dotyk:)
Opublikowano
no wlasnie nie dalo a ja to kasowanie porzadne zrobilem juz i na drugi dzien odpalila ladnie ale na trzeci juz tak samo:( czyli moze ten komputer jest uwalony?!
Opublikowano
Adaptacja przebiega w niewłaściwy sposób. Któryś czujnik podaje niewłaściwe sygnały. Może to być między innymi sonda.