Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli jest uszkodzony ten czujnik to 100% będzie klime rozłączało natychmiast,jak on nie jest w stanie określić ile ma nabite gazu to proste że nie będzie chodziła spręzarka.Jeżeli chodzi o fachowe nabicie gazu ze sprawdzeniem ukł. to ja płaciłem 170zł w ubiegłym roku w Polsce.Natomiast w bunii przebijałem gaz tu w Hiszpanii i zapłaciłem 65€-dałem nowy gaz bo tamten miałem ponad 3lata(w hiszpanii ciepło więc ta klima swije chodzi).Nabij gaz i przede wszystkim załóż ten czujnik ciśnienia.POzdr

PS dałbyś fotke gdzie dokładnie jest wkręcony ten czujnik-będziemy mieli wszyscy na przyszłość instrukcje.

Opublikowano
W polsce na 100% nie zapłacisz wiecej jak 200zł.Tak jak ci mówiłem nabijałem w ubiegłym roku w Fordzie mondeo i płaciłem 170zł.Ten czujnik juz widziałem ale nie miałem pojęcia gdzie go wpakowali?Działaj, powodzonka i trzymka :handshake:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak w osuszaczu, to jest właśnie ten czujnik... W zasadzie to nie jest czujnik, a włącznik, który w zależności od ciśnienia w układzie daje sygnał kiedy sprężarka ma się włączać, a kiedy wyłączać... Dla zainteresowanych podam jeszcze jedną ciekawostkę: do niego dochodzą trzy kabelki: masa, napięcie 5V i sygnał. Jak klima jest "nabita", to przy wyłączonym silniku/klimie sygnał powinien być ok. 1,25V. Jak się włączy klimę i sprężarka pracuje, to napięcie stopniowo rośnie w stronę 5 V.

pzdr

thenygoos

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Jak w osuszaczu, to jest właśnie ten czujnik... W zasadzie to nie jest czujnik, a włącznik, który w zależności od ciśnienia w układzie daje sygnał kiedy sprężarka ma się włączać, a kiedy wyłączać... Dla zainteresowanych podam jeszcze jedną ciekawostkę: do niego dochodzą trzy kabelki: masa, napięcie 5V i sygnał. Jak klima jest "nabita", to przy wyłączonym silniku/klimie sygnał powinien być ok. 1,25V. Jak się włączy klimę i sprężarka pracuje, to napięcie stopniowo rośnie w stronę 5 V.

pzdr

thenygoos

Chodzi mi o to ,czy moge zamontowac czujnik o innym numerze ni ten ktory jest na moim czujniku (64 53 8 391639).Ten ktory chce kupic ma inny nr (64 53 8 370 623) i chce sie upewnic ze bedzie ok

Opublikowano
Jest ryzyko - jest zabawa... Kup sobie o numerze nie jak do Ciebie i sprawdź, najwyżej będziesz w plecy trochę PLN :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• 3 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Opublikowano

pzdr

thenygoos

u mnie to napięcie w stanie spoczynku wynosi ok. 1,5 V. Czy to jest odpowiednie napięcie, żeby sprężarka ruszyła?, bo mam z tym kłopot.