Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, bo przy otwartej szybiue kierowcy czuc paliwem ale w garażu nie mam nic nakapanie i nie moge tego zlokalizowac.

p.s nie odpala od pierwszego przekrecenia, dopiero od drugiego, za pierwszym pochodzi na 2-3 garach i gasnie.

proszeo pomoc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Możliwe,sprawdź poziom oleju.Jeśli nie to może poszła sonda,choć tego pewien nie jestem.
Opublikowano

do tego dochodzi mi rano za zimnym silniku moja e34 520i bardzo ciężko odpala za 10 przekręceniem dopiero odpala na domiar tego po dodaniu dużo i gwałtownie gazu dławi sie i nie chce wejsc na bardzo na obroty po 2 sek. wkońcu wchodzi, jak rozgrzeje sie troche silnik problem znika, odpala normalnie i wogule.

co to może byc ? swiece mam nowe

Opublikowano

A ile oleju miałeś??A i sprawdź konsystencję oleju.Jeżeli jest zbyt płynny to moze być wina wtryskiwaczy bądź uszczelnienia silnika.Ale narazie tym sie nie martw.Bardzo Ci dymi przy rozpalaniu??Spala Ci olej?

Może zalewa Ci ją bo nie ma iskry?A jak z aku,prąd Ci nie ucieka?

Opublikowano
Bo słuchaj miałem identyczne objawy posprawdzałem troche auto rozłączyłem aku na noc, z rana odpaliłem od pierwszego razu odpaliła.To raz.A dwa że wymieniłem cewki na trzech garach.Kolejna sprawa że lał mi wtryskiwacz bynkę w olej i miałem tak żadki ze sie przepalał(stąd zapach spalin i siwy dym z rury).Ale wtrysk zrobiłem też i autko uleczone.
Opublikowano
wczoraj wymieniłem całą listwe wtryskową z wtryskami oraz regulatorem cisnienia paliwa, zaraz zejde do garażu i zobaczymy co to dało.