Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z klimatyzacją, gdy włączę następuje wycie( buczenie ), i wzmaga się ze wzrostem obrotów. Co to może być ? Może jakieś łożysko w sprężarce ? Ile kosztuje ewentualnie regeneracja sprężarki ? Ewentualnie co może być innego ?

Z góry dzięki.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No własnie mam chyba to samo tylko ze u mnie słychac to dopiero od 2tyś obrotów i nie wiem czy tak ma byc czy coś sie dzieje

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Witam kolegow ja rowniez mam takie cos u siebie nie jest to bardzo glosne ale slychac i w dodatku mam chyba malo czynnika do slabo chlodzi.
Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.
Opublikowano (edytowane)

haha dobre ale zapewne znasz zasadę działania klimatyzacji i pewnie wiesz że jeśli nie działa wiatrak od klimy to ciśnienie w układzie wzrasta i zaczyna się huczenie tylko teraz pytanie czy pojawia się od razu po włączeniu czy po kilku sekundach .....

nie chcę się sprzeczać ale to po prostu są przykłady oparte na autach przeze mnie diagnozowanych ...

Edytowane przez TC

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
haha dobre ale zapewne znasz zasadę działania klimatyzacji i pewnie wiesz że jeśli nie działa wiatrak od klimy to ciśnienie w układzie wzrasta i zaczyna się huczenie tylko teraz pytanie czy pojawia się od razu po włączeniu czy po kilku sekundach .....

nie chcę się ale to po prostu są przykłady oparte na autach przeze mnie diagnozowanych ...

Szczera prawda, mi wiatrak nie działał i wywaliło mi zawór bezpieczeństwa, klimatyzacja też huczała;( Teraz wiatrak się kreci, chłodzi skraplacz i jest wszystko w porządku:)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=134590 Zapraszam do oceny mego samochodu:)
Opublikowano

nie chcę się sprzeczać ale to po prostu są przykłady oparte na autach przeze mnie diagnozowanych ...

też mam te buczenie a wiatrak mi pracuję, tylko słyszę trochę głośne "pssst" jak jest załączona klima, czy to coś nie tak z ciśnieniem (tym czujnikiem)

ps. miałem niedawno nabijaną klimę

Opublikowano
jak otworzysz maskę i nasłuchujesz to zawsze będziesz słyszał troszkę jak klima chodzi... u mnie za bardzo nie słychać ale klima nie jest za bardzo wydajna... niewiem jak jest z gazem bo było napełniane w tamtym roku więc trzeba dobić i wymienić ten filtr skraplacz i może będzie ok bo na inpie te dwa czujniki pokazują mi dobrze :cool2:
Opublikowano

Buczenie (wycie) pojawia się zaraz po załączeniu klimatyzacji, wiem że klima jest nieszczelna. Słychać buczenie w kabinie nie pod maską, i jeżeli przyspieszam wycie narasta. Oby okazało się że trzeba klimę uszczelnić i dobić czynnika :) po niedzieli będę musiał podjechać do jakiegoś serwisu z klimą żeby obadali co i jak.

Opublikowano
U mnie problem ustal po doladowaniu czynnika, u kolegi podobnie. Samo huczenie natomiast pojawialo sie sporadycznie, przy roznym zakresie obrotow. Z tego co wiem to nawet w dokumentacji Boscha jest wzmianka o brakujacym czynniku i huczeniu. Zawsze warto sprawdzic zanim zacznie sie ingerencje w mechaniczne sprawy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie buczenie słychać w kabinie od 2tyś obrotów poniżej cisza. Wiatrak sie kręci

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Buczenie (wycie) pojawia się zaraz po załączeniu klimatyzacji, wiem że klima jest nieszczelna. Słychać buczenie w kabinie nie pod maską, i jeżeli przyspieszam wycie narasta. Oby okazało się że trzeba klimę uszczelnić i dobić czynnika :) po niedzieli będę musiał podjechać do jakiegoś serwisu z klimą żeby obadali co i jak.

może być łożysko sprężarki ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/