Skocz do zawartości

niemam drążka stabilizacyjnego w tylnym zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszyskich klubowiczów

po ostatniej wizycie u mechanika okazalo sie ze brakuje mi drazka z tylu. stwierdzil tak muj kolega który mial wczesniej taka beemke. ja nawet niewiedzialem ze mi tego brakuje z tego wzgledu ze to moja pierwsza beemka. czy jazda bez tego drazka wplywa na komfort lu inne warunki jazdy?

czy mozliwe zeby fabrycznie wyszla bez drazka.

auto bylo przywiezione z niemiec jest w bardzo dobrym stanie. w polsce zaden z mechanikow nie dobieral sie do niej. takze dlaczego go niema? :jawdrop:

pozdrawim

Opublikowano
nie ma bo masz 316 ;d a one z racji swojej powolnosci do sprinterow na zakretach nie naleza - mozesz sobie zalozyc taki stabilizator - koszt uzywki ok 100 pln kompletny i bedzie sie jezdzilo lepiej (wiem z autopsji bo w 320 nie mialem i dokladalem) auto mniej bedzie sie wychylalo w zakretach i ladniej bedzie szlo boczkiem w zakrecie.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poważnie z tym fabrycznym brakiem stabilizatora, czy sobie jaja robicie?

Przecież bez stabilizacji tyłu (ahhh o przodzie to już w ogóle nie wspomnę) auto ucieka z zakrętu i przechyla się jak cholera... nie wiedziałem, że tak się da jeździć.

Kai