Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie , dobry wieczór Państwu

Zwracam się z uprzejmą prośbą dotyczącą pompy paliwa a dokładniej o pobór prądu takiego urządzenia. Pompa pracuje, ale nie wiem czy z jej wydajnością jest wszystko w porządku.Porównanie faktycznego z nominalnym amperarzem uwolni mnie od ewentualnego grzebania w zbiorniku.Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Trudno powiedzieć jaki powinien być amperarz podczas pracy pompki wstępnej w baku - nasze paliwko również ma na to wpływ oraz jego temperatura. Napewno zabezpieczona jest bezpiecznikiem 15 Amper.

Zadaniem pompki wstępnej w baku jest podawanie paliwa z dna baku, przy małej ilości paliwa, co nie powoduje zapowietrzenia układu paliwowego i tym samym, usprawnia trochę przepływ paliwa zasysanego przez pompę wtryskową. Dopóki jeżdżąc na rezerwie w układzie paliwowym (w wezyku od filtra widoczne) nie pojawiają się przepływające pęcherzyki powietrza wraz z paliwem, tym bardziej na wyższych obrotach silnika, to uważam, że nie ma się czym przejmować.

Opublikowano
Dzięki za dobre słowo, ale mam taki niepowtarzający sie regularnie problem:rano jade ok20km po mieście i jest ok, po czym z nienacka obroty głupieja, samochód gaśnie. Po zapaleniu rusza kangurem , wstyd , ludzie sie śmieją dookoła, no i po następnym odpaleniu wszystko wraca do normy...Jest na to jakieś rozsądne lekarstwo?? pozdrawiam
  • Członkowie klubu
Opublikowano

A to nie pompa paliwa tylko regulacja pompy wtryskowej - dawki na pompie - jest potrzebna.

Poczytaj posty o tds-ach te o regulacja sterownika - u Ciebie trzeba wyregulować dawke i robi się to za pomoca sterownika nazywanego też steelwerkiem.

Krzysiek.

BMW E84 2.8iX

BMW E31 840Ci M60B40

BMW Klub Polska