Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam 730i no i wydaje mi sie ze cos zaduzo pali no jakbym sie nie starał delikatnie i wogóle no nie moge ponizej 20 litrów zejsc cos sie zepsu ło czy tak ma byc patrzałem na forach itd to po 15 -16 litrów powinna palic a tu w miescie oczywiscie no tragedia ;/ za 100 zł 80 km cos posprawdzac ??
Opublikowano

Przepływomierz :), sprawdź jeszcze czy pali na wszystkich cylindrach, mi np kiedyś przelatywało przez wtryski.

Masz LPG?

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
moim zdaniem powinieneś podłączyć ją pod kompa i zobaczyć co on pokaże..przyczyn może być dużo...
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
z tym spalaniem to roznie bywa, wwszystko zalezy od wielu czynnikow i chyba ameryki tu nie odkrywam ;) jak odpalasz i smigasz na krotkich odcinkach a masz wszedzie korki na miescie a na dodatek temperatura na dworze oscyluje wokół zera no to smiem przypuszczac ze nawet dobrym stanem ciezko bedzie nie osiągnąć tych 20 ;) nie wiem jak 730 ale moje 4.4 w takich warunkach nigdy nie zeszlo ponizej 20. Auto napewno spala mniej wtedy gdy zalejemy przynajmniej ze 200zl aniżeli 50, i tak dotankowywując po 50 non stop. Jak koledzy wczesniej napomnieli...przyczyn moze byc wiele. Najlepiej komputer, choć ja przy zakupie kazdego autka proponowal bym wymienic swiece fajki olej filtr oleju filtr paliwa filtr powietrza i wtedy sie zastanawial :roll:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
moja pani to w trasie potrafi 16 wciągnąć :D ale normalnie jadac to 9-10 w trasie jej starcza. miasto to inna bajka. tu 18-20 nie powinno nikogo dziwic. a zwlaszcza jak kolega wyzej wspomnial jezdzac na krotkich odcinkach.
Na BMW narzekają głównie ci, którzy nigdy ich nie mieli. Również ci którzy za parę groszy kupili wymęczoną Bawarkę i warsztat jest ich garażem.