Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Sprawę mam chyba dość blachą .. ale już szału dostaje!! Mianowicie, nie chodzi mi klakson.. a sezon już się zbliża z dziewczynami.. hehe, to taki paradoks ;-)

Bezpieczniki są w porządku.. dźwięk chodzi na krótko.. i nie wiem co jest, bo gdy naciskam na kierownicy sygnał to w ogóle nie słychać ;( Pomocy!;-)

BMW E91 ( 16.01.2008 ); N43B20 A
Opublikowano

ja mam podobny problem, tylko u mnie sygnal dzwiekowy jest malo slyszalny. Ta "trąbka" u mnie jest zamontowana jakos od dolu, bo widzialem ją jak wymienialem rure od kolektoa idącą do katalizatora.

nie pomogę, bo sam nie rozwiązałem jeszcze tego problemu, ale może ktoś sie jeszcze wypowie :)

Opublikowano
Witam! Sprawę mam chyba dość blachą .. ale już szału dostaje!! Mianowicie, nie chodzi mi klakson.. a sezon już się zbliża z dziewczynami.. hehe, to taki paradoks ;-)

Bezpieczniki są w porządku.. dźwięk chodzi na krótko.. i nie wiem co jest, bo gdy naciskam na kierownicy sygnał to w ogóle nie słychać ;( Pomocy!;-)

Proponowałbym sprawdzić styki w kierownicy i/lub kable.

ja mam podobny problem, tylko u mnie sygnal dzwiekowy jest malo slyszalny. Ta "trąbka" u mnie jest zamontowana jakos od dolu, bo widzialem ją jak wymienialem rure od kolektoa idącą do katalizatora.

nie pomogę, bo sam nie rozwiązałem jeszcze tego problemu, ale może ktoś sie jeszcze wypowie :)

Nie wiem czy masz brzęczyk czy ślimaka i co dokładnie znaczy "ledwo słyszalny" bo może być przyduszony czy gulgoczący. Spróbuj rozebrać sygnalizator. Może jest po prosu zasyfiony w środku albo gdzieś jest przetarcie na kablach.

Opublikowano

ja też tak miałem i jak sprawdziłem to się okazało że

lewego to w ogóle nie mam (urwany cały ślimak, został sam talerzyk),

prawy w strasznym stanie,

więc, kupiłem używki (para < 40zeta) i hałasuje że miło

M.

[OO=( )( )=OO]

Bardzo Miły Właściciel :]

Opublikowano
ja też tak miałem i jak sprawdziłem to się okazało że

lewego to w ogóle nie mam (urwany cały ślimak, został sam talerzyk),

prawy w strasznym stanie,

więc, kupiłem używki (para < 40zeta) i hałasuje że miło

M.

Ale kolega napisał, że na krótko mu dźwięk chodzi... Może coś nie tak z blaszkami w kole kierownicy?

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

Opublikowano

mój prawy, który był w tragicznym stanie, też wydawał dźwięki takie coś charczącego, albo krótkie, niskie "bup".

ale fakt, najpierw radze zdemontować i podłączyć 12v bezpośrednio do wtyczki "głośniczka", jak działają to szukać gdzie indziej.

M.

[OO=( )( )=OO]

Bardzo Miły Właściciel :]

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Mialem ślimaka. Nie bawiłem sie w czyszczenie i rozbieranie, tylko wymienilem i teraz mogę trąbić do woli, a głośny jest jak skur.... :)