Skocz do zawartości

318i - przekładka silnika na mocniejszy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegow. odrazu przejde do rzeczy/ moje bmw ma motor M43 1.8 115KM- czy da sie wstawic ,wymienic motor na mocniejszy jezrli tak to jaki podejdzie bez przerabiania instalacji elektrycznej oczywiscie zdaje sobie sprawe ze trzeba wymienic ECU. prosze o konkretne podpowiedzi. pozdrzwiam

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

jedynakk
Opublikowano
da sie wymienic, da sie wstawic kazdy ktory wstawiali do e36, a bez przerabiania instalacji to dokladnie nie wiem ale watpie zeby jakikolwiek inny wszedl bez jakiejkolwiek modyfikacji instalacji, R6 pewnie bez przerobki nie podejda bo przy R6 aku byl w bagazniku
Opublikowano
Wiadomo każdy silnik można włożyć od e36,ale najmniej roboty by było w 1.8is-140km.Gdyby cię interesował swap na M52b25 2.5i -170km poczytaj tutaj viewtopic.php?f=15&t=128821&hilit=swap roboty trochę jest i koszty nie małe :norty: . Popraw tytuł- viewtopic.php?f=68&t=120678 :wink:
Opublikowano

W temacie "śmieszne opisy BMW z aukcji i ogłoszeń " jest link do e36 z przedłużonymi nadkolami, więc jakby się uparł to by pewnie i od okrętu silnik władował :D

a tak na poważnie, to możliwości są duże i dużo i różnie można pod maskę zmieścić, jednak niewątpliwie swap w e36 nie jest rzeczą opłacalną, a jeśli ktoś ma e36 tyle warte że się opłaca, to pewnie ma i silnik którego nie ma potrzeby zmieniać na mocniejszy.

Opublikowano
Najtaniej wyjdzie tak jak kolega powiedział zmiana na IS ale bez zmiany chociażby wiązki przewodów raczej się nie obejdzie, i czy wystarczy Ci wzrost mocy o 25KM.... Na większy motor nie da się zmienić tanio.
Opublikowano
do e-36 wejdzie ci wszystko tylko kup silnik z wiazka elektryczna i wepnij sie do reszty instalacji bez problemu bedzie hulać
Opublikowano
wiadomo zmiana silnika idzie również zmiana hamulców skrzynia dyfer i zawiasy bo nie dasz hamulców z 100konnej do 200konnej . E36 jest plastyczna najlepszy silni M52 2,8 ekonomiczny i dynamiczny
Opublikowano
ostatnio robiłem E36 316 M43 1,6 swapowalem na silnik .2,8 M52 zmiana licznik na 6 cio cylindrowy bo inaczej wskazuje skrzynia dyfer zawiasy hamulce no i układ wydechowy całość elegancko hula
Opublikowano
wiadomo zmiana silnika idzie również zmiana hamulców skrzynia dyfer i zawiasy bo nie dasz hamulców z 100konnej do 200konnej . E36 jest plastyczna najlepszy silni M52 2,8 ekonomiczny i dynamiczny

BOBO po pierwsze nie piszemy własnych postów jeden pod drugim :nienie: .Tylko edytujemy poprzedni. Po drugie nie wystarczy zmienić tylko tego co napisałeś poczytaj tutaj viewtopic.php?f=15&t=128821&hilit=swap#p904760

Opublikowano
o niezdawalem sobie sprawy ze to temat rzeka ze jest az tak duzy--- mam juz lekture i temat do myslenia ,,,czy zmieniac silnik czy samochud ... sliczne dzieki koledzy
jedynakk
Opublikowano
o niezdawalem sobie sprawy ze to temat rzeka ze jest az tak duzy--- mam juz lekture i temat do myslenia ,,,czy zmieniac silnik czy samochud ... sliczne dzieki koledzy

Ja miałem taki sam problem czy zmieniać całe auto albo sam silnik . Jak masz wszystko w dobrym stanie to warto zmienić silnik ale na taki który jest w aucie i można go odpalić i sprawdzić . Jak kupisz nowe auto zawsze jest to loteria można do niego wsadzić dwa razy tyle co swap silnika można się zmieścić w 3.5 tyś robiąc to samemu