Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich serdecznie. Mam wielki dylemat przy kupnie auta. Ceny paliwa są tak wysokie że nie wiem czy mam kupić BMW 525tds czy może w gazie. Proszę o pomoc kolegów którzy mają to wszystko za sobą. Serdecznie dziękuję wszystkim forumowiczom i gorąco pozdrawiam. Chodzi mi o BMW E34
Opublikowano
Jeździłem e34 520i 24v na lpg przez pięć lat zrobiłem 120tyś i mogę śmiało polecić, teraz mam e36 323i z lpg już dwa lata i też nie żałuje.
Opublikowano

Zdecydowanie benzyna+lpg.

Koszty serwisowania diesla są ogromne(drogie naprawy), a z tego co słyszałem 2.5tds nie ma dobrych opinii. Poszukaj głębiej na ten temat.

Ja miałem wcześniej diesla, a teraz mam benzynkę+lpg (sekwencja) i jestem strasznie zadowolony.

Opublikowano
Zdecydowanie benzyna+lpg.

Koszty serwisowania diesla są ogromne(drogie naprawy), a z tego co słyszałem 2.5tds nie ma dobrych opinii. Poszukaj głębiej na ten temat.

Ja miałem wcześniej diesla, a teraz mam benzynkę+lpg (sekwencja) i jestem strasznie zadowolony.

Moim zdaniem diesel to max 10 lat... a benzyna + gaz w tym wieku jest lepsza.

Opublikowano

Serdecznie dziękuję wszystkim. Widzę że wszyscy mówicie jednakowo i pewnie macie rację, a ja już prawie kupiłem tdsa.

Poszukam coś w gazie. Pozdrawiam

Opublikowano
witam ,, moja kolekcja to E32 730i LPG , E34 524 TD i E46 320d 150 KM lift 03.r i szczerze kolego to gdyby nie e 46 to omijaj te stare diesle łukiem...tym bardziej jak nie znasz ich histori, E32 w gazie to może nie jest na temat ale co do gazu to jestem mile zaskoczony i polecam to rozwiązanie w 100 %, tylko że zyjemy w tak zacofanym kraju , tzn mamy takich rządzących że tylko ich !@#$%!@ ... ze paliwo po 5 zł to już dla kowalskiego będzie wydatek bo za 50 dych my kupimy nie całe 10 litrów a taki niemiec za 50 dych ma litrów 40 , wiec kolego LPG
Opublikowano

Dorzucę się jako użytkownik tds - ze względów ekonomicznych nie warto tego diesla kupować. Mało to nie pali, a osiągów rewelacyjnych też nie ma.

Co prawda mam kombiaka w automacie więc pali trochę więcej niż inne ale średnia i tak jest wysoka. Mi wychodzi 10l/100 w eksploatacji pól na pół trasa/miasto. Jak na marne 140 koni to raczej słaby wynik. Z tego co widzę po raportach innych ludzi, średnia dla tds to i tak 9l więc dużo powyżej średniej nie jestem :)

Nie sprzedaję go tylko dlatego, że jest zdrowy - silnik bardzo rześki jak na tds i rokuje jeszcze sporą żywotność, a buda wręcz ideał. Jednak jak bym miał drugi raz kupować e34 to zgazowaną.

Radzę jednak rozglądać się za sekwencją - miałem siódemę ze zwykłym gazem i było z nią trochę problemów.

http://img221.imageshack.us/img221/3032/clipboard02zn2.jpg