Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dziś postanowiłem zajrzeć do tylniego prawego koła ponieważ nie trzymał na to koło ręczny :( Po rozebraniu wszystkiego mojm oczą ukazała się czeczenia nic nie było na swojm miejscu, Spręźynki popękane, szczęki jeszcze dają rade, i trochę większe dziury od tych "szpilek" co na nią spężynka wchodzi. Rozpierak i element do regulacji są całe :)

Teraz pytanie jest takie czy ktoś z was miał taki problem i jak sobie z nim poradził. Gdzieś wyczytałem że tkoś kupił kąplet naprawczy od matiza (8zł) i grało wszystko pasowało (bmw 50 zł).

Potrzebne mi są tylko te spręźynki na te bolce no i ewentualnie te bolce a w zestawie bmw jest wszystko co mi nie jest potrzebne bo dwie długie sprężyny od ściskania szczęk są całe :D

Jak poradzić sobie z tymi dziurami (tylko nie pisać że ze śrubą i nakrętką bo od dołu nie ma miejsca - próbowałem :D )

Narzie zdemontowałem wszystko do rozwiązania problemu

Wolał bym zostać przy starych osłonach poniewać wszystko jest tam zapieczone

Pozdrawiam i z góry dzięki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chodziło mi raczej o coś takiego http://moto.allegro.pl/sprezyny-szczek-hamulcowych-tico-matiz-i1488552095.html

Kupie i zobacze jak będzie jak coś to dam znać i wstawie kilka fotek :)

Przecież mój link co wstawiłem przedstawia to co na Twoim + dodatkowe sprężyny które są potrzebne do zamontowania szczęk hamulcowych

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
tylko kolego wszystkie sprężyny są całe oprócz tych do mocowań to po co mam kupować zestaw za prawie 50 zł jak tu mam za 7 ???
Opublikowano

witam

kolego popatrz na te sprezynki od matrixa i porównaj z tymi co powinny byc do bmw .

moim zdaniem lepiej dołożyc kilka złoty i kupic porzadny zestaw naprawczy niz drutowac .

a tym bardziej że mówimy przeciaż o hamulcach - a na tym napewno nie należy eksperymentowac i oszczedzac.

ale wybór należy do ciebie :norty:

Opublikowano
Szczęki są tylko do ręcznego a w zestawie od bmw nie ma tych metalowych blaszek co sie od tyłu wkłada. Ja mam takie z tyłu dziury że nie da się zestawem naprawczym bmw :D
Opublikowano
W bmw od "tyłu" nic się nie wkłada :) Te bolce blokują się właśnie w osłonie przeciw-błotnej hamulca. Ale bardzo często to miejsce koroduje i z ciasnej szparki robi się duża dziura :D
Opublikowano
CZytaj kolego cały post. Te blaszki się da włoźyć coo innego nakrętke. Blaszka akurat pasuje na to zardzewiałe miejsce :D
Opublikowano

Wiem że pasuje bo kiedyś sam opisałem taki sposób naprawy w dziale E36.

Jednak moja odpowiedź tyczyła się stwierdzenia że w zestawie do BMW nie ma tych podkładek, bo ich być nie powinno :)