Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie co do termostatu, czy przy ściskaniu górnego przewodu chłodnicy słyszycie takie cykanie w termostacie? Albo po zgaszeniu silnika też słychać takie cykanie. Czy to normalne? Pytam bo będe wymieniał zbiorniczek wyrównawczy bo mam dziurkę i będę spuszaczać płyn to termostat też przy okazji bym wymienił, dodam też że pojawia mi się błąd " 115 control grid-controlled cooling ".

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli gasisz rozgrzany silnik to nic w tym dziwnego ze coś pstryka. U mnie też tak jest ale nie zwracałem na to uwagi bo jest to zjawisko normalne. Nie wiem czy to termostat ale coś pstryka

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Jak silnik jest rozgrzany to wiem że zawsze coś pstryka, ale jak jest zimny i ścisne przewód górny chłodnicy to słychać cykanie z obudowy termostatu, jakby jakaś blaszka sie oderwała i nie wiem właśnie czy to normalna reackja czy nie,w dodatku ten błąd 115 a ciekawi mnie to bo nie wiem czy kupić termostat, a 300zł na drodze nie leży :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli auto trzyma Ci temp to termostat masz dobry i niema co wymieniac

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
musi cykać,jak dobrze pamiętam jest to coś w wrodzaju zaworka-to taka mała kuleczka wstawiona w obudowie termostatu,ale nie w tej zewnętrznej plastikowej,tylko tam w środku,jeśli się mylę to mnie poprawcie.
Opublikowano
Ja już nie wiem o co chodzi w tych termostatach te same silniki u jednych utrzymuje się 96-97 u innych zas tak jak u mnie. Może ktoś w jakimś schemacie sprawdzić czy programie w jakich w koncu parametrach ma się to utrzymywać może są 2 warianty termostatów dajmy 95C i 105C?