Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

chciałem wymienić klocki hamulcowe i już wybrałem firmę ATE RED ale mechanik mi powiedział że on mi odradza zakup tych klocków ponieważ one są dostosowane do aut sportowych o dużej mocy ponadto powiedział mi że niewarto łączyć tarcz hamulcowych innej firmy z klockami drugiej firmy

tarcze - BREMBO

klocki - ATE

co myślicie o tym?

z góry dziękuje

ps. czy może lepiej kupić tarcze i klocki BREMBO czy to dobre zamienniki?

Opublikowano
ja mam tarcze brembo i klocki valeo i działają doskonale. nie wiem nic na temat klocków ATE konkretnie, ale sam mam zestaw z klockami innej firmy i tarczami innej i jest ok. chyba nawet większość ludzi jeździ na takich zestawach.
Opublikowano
Klocki ATE Power Pads (domyślam sie że o te chodzi) są przystosowane do tarcz nacinanych wiec czy to będzie ATE czy Brembo nie ma większego znaczenia. Zakładaj i nie bierz do bani. Nie są to też jakieś wyczynowe klocki sportowe że zaczynają działać dopiero po dobrym rozgrzaniu czy też strasznie piszczą (choć sie zdarza)
Opublikowano
ATE to dobra firma, pracuje w sklepie z częściami samochodowymi i nie ma na to zbyt wielu reklamacji, więc z mojej strony nie ma żadnych zastrzeżeń.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
zakupiłem i wymieniłem tarcze i klocki ATE ,wyrób produkcji włoskiej ,tak były sygnowane tarcze,wszystko działa jak należy ,zestaw przód i tył kosztował 800zł,mogę polecić kto zastanawia się nad doborem odpowiedniego zestawu :cool2: