Skocz do zawartości

316, 96 r. - Pompa nie "zasysa" paliwa poniżej 15 litrów...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niestety mam mały problem przy "Bemce" mianowicie chodzi o to, że pompa paliwowa nie zasysa benzyny poniżej 15 litrów. Jakiś rok temu była wymieniana pompa - wszystko było ok aż do teraz. Pompę wyciągałem i wygląda na sprawną w baku poziom kształtuje się na około 7 cm. Wie ktoś jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy, że benzyna jest ale jej nie zasysa ? - po dolaniu powiedzmy litra czy dwóch wszystko działa bez zarzutu po zejściu do 15 litrów samochód ponownie staje tak jakby nie było benzyny. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano
Będzie miał niespodziankę i pierwszą okazję do głębszych oględzin auta ;-) A co konkretnie było przyczyną takowego stanu rzeczy ? filtr ? strasznie to dziwne, że poniżej 15 litrów nie podaje benzyny :/
Opublikowano
... Jakiś rok temu była wymieniana pompa

Jak kupiłeś jakąś made in china to i tak długo wytrzymała

Pompę wyciągałem i wygląda na sprawną

Po wyglądzie moim zdaniem nie jesteś wstanie nic stwierdzić. Podłącz jak już do niej akku i wsłuchaj się czy czasem nie wyziewa już ostatniego ducha - bo jak dla mnie to chyba jedyna możliwa przyczyna twojej awarii.

ps.

Miałem to samo. Kumpel elektryk też i on sobie naprawił a ja w końcu sprzedałem auto. I powiedzieć kupującemu. Ale będzie miał czapę jak mu zgaśnie w szczerym polu....

Bardzo dużo wniosłeś do tematu i pomogłeś koledze. :cool2:

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/