Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam przedziwny problem ze spryskiwaczami w 525 tds 1999 r - otóż objawy są następujące: przy używaniu spryskiwaczy - część płynu ze zbiornika z płynem do spryskiwaczy idzie na szyby a część tłoczy do zbiorniczka z płynem intensywnego mycia - w rezultacie przepełnia ten ostatni zbiorniczek i go wybija. Zauważyłem, że nie było przy tym zbiorniczku pompki więc ją kupiłem i założyłem - http://moto.allegro.pl/bmw-e36-e46-e39-e38-pompka-spryskiwacza-nowa-i1522974997.html - ale niestety bez zmian - macie może jakiś pomysł co zrobić?
Opublikowano
Tak widziałem już tego posta ale brak rozwiązania, no nic - podjadę do ASO może mi od razu znajdą rozwiązanie. Napiszę jak coś ustalę - mam jeszcze kilka ciekawostek do rozwiązania w tym aucie:)
Opublikowano

jako ze spryskiwacze sa te same to chyba gdzies powininny byc zawory zwrotne i obstawialbym ze przy pompkach

z tego moglo by wychodzic ze taki zaworek przy pompce intensywnego spryskiwania u ciebie nie dziala za dobrze

Opublikowano
Chociaż nie mam intensywnego spryskiwania to też obstawiam na zaworek zwrotny przy pompce od intensywnego, w ASO kosztuje ok 9zł, sprawdź na realoem w którym miejscu sie znajduje.
Największe forum maszyn budowlanych www.kopaczka.pl
Opublikowano
Ok i naprawione - otóż tak jak wspomniałem kupiłem pomkę, która nie działała bo nie dochodził do niej prąd:) Tak więc moi macherzy zrobili zasilanie do pompki i wszystko działa jak należy. Swoją drogą oszukałem sie tych zaworków i nie znalazłem - zadzwoniłem do ASO i potwiedzili mi, ze t tym modelu/wersji - nie występują. Tak czy siak zrobione:) Dzięki wszytkim za pomoc.