Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
slabo dziaalal mi spryskiwacz pzredniej szyby ,od strony kierowcy,myslalem ze jest zatkany,a ze w ASO nowy kosztowal 9.20pln wymienilem obydwa.jednak to nic nie pomoglo dalej slabo psikalo.po otwarciu maski zauwazylem ze wygluszenie silnika przy tym spryskiwaczu od strony kierowcy jest mokre,okazalo sie ze przepuszcza plyn nieszczelnosc byla na ''TAKIM PLASTYKOWYM KOLANKU KOLORU BIALEGO '' w ktore z jednej strony wchodzil wezyk a druga strona wchodzi do spryskiwacza,i tam wlasnie lecialo.wywalilem to kolanko i wsadzilem wezyk bezposrednio do spryskiwacza i dziala..ALE CO TO ZA KOLANKO I DO CZEGO TO SLUZY????MOZE TAK ZOSTAC???

...kwintesencja piękna i harmonia ksztaltów E36..:)

http://tygra85.w.interia.pl/szablon_obrazki/okopt.JPG

Opublikowano
lecialo prawdopodobnie w miejscu w ktorym to kolanko wchcodzilo w spryskiwacz , moze wystarczylo je docisnac albo zadzialac silikonem :wink: ,a bylo prawdopodobnie po to zeby wezyk szedl ronolegle do maski i nie wchodzil pod katem do spryskiwacza , ja bym wsadzil to kolanko spowrotem bo w tej chwili ten wezyk moze sie wysunac
BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
no wlasnie na tym laczeniu cieklo z silikonem nie zabardzo bo to bylo luzne i wydaje mi siee ze mialo tak chodzic a wezek scisnalem plastykowa objemka raczej nie wypadnie, w drugim spryskiwaczu nie mialem takiego kolanka,,, dziwne

Opublikowano
no wlasnie na tym laczeniu cieklo z silikonem nie zabardzo bo to bylo luzne i wydaje mi siee ze mialo tak chodzic a wezek scisnalem plastykowa objemka raczej nie wypadnie, w drugim spryskiwaczu nie mialem takiego kolanka,,, dziwne

bylo luzne i dlatego lecialo :wink: , a to ze w drugim nie miales to znaczy ze prawdopodobnie ktos juz kombinowal , takie jest moje zdanie

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano

To białe kolanko to zaworek zwrotny, Zapobiega ono cofaniu się płynu ze spryskiwacza do zbiorniczka.

Często się zdarza, że zaworek ten przecieka i płyn wydostaje się z takiego małego otworka na nim.

Opublikowano
a moge sie bez tego zaworka obejsc ,,czy musze kupic nowy??a przy okazji do drugiego spryskiwacza???

Opublikowano
A jak sobie poradziliście z matą wygłuszającą od silnika ?? Żeby dostać się do spryskiwaczy trzeba ją zdemontować a demontaż jest jednorazowy bo ona jest mocowana na spinki .Bardzo łatwo ją uszkodzić w miejscach gdzie wspomniane już spinki się znajdują . To jest podobnie jak z wykładziną na bagażniku (e36).
Opublikowano
slabo dziaalal mi spryskiwacz pzredniej szyby ,od strony kierowcy,myslalem ze jest zatkany,a ze w ASO nowy kosztowal 9.20pln wymienilem obydwa.jednak to nic nie pomoglo dalej slabo psikalo.po otwarciu maski zauwazylem ze wygluszenie silnika przy tym spryskiwaczu od strony kierowcy jest mokre,okazalo sie ze przepuszcza plyn nieszczelnosc byla na ''TAKIM PLASTYKOWYM KOLANKU KOLORU BIALEGO '' w ktore z jednej strony wchodzil wezyk a druga strona wchodzi do spryskiwacza,i tam wlasnie lecialo.wywalilem to kolanko i wsadzilem wezyk bezposrednio do spryskiwacza i dziala..ALE CO TO ZA KOLANKO I DO CZEGO TO SLUZY????MOZE TAK ZOSTAC???

Kolanko posiada mały otwór, i przez niego ci cieknie. Uważam że służy to do zapobiegania zatykania się dysz. Jak ci się dostanie jakiś brud to nie zapycha dysz, tylko cieknie przez ten otwór.

A tak w ogóle to mi się jedno kolanko zatkało (od strony kierowcy) i w żaden sposób nie mogłem odetkać. W końcu założyłm wężyk bezpośrednio w dysze. Pryska bardzo dobrze, ale jak bede miał możliwość założenia kolanka to zrobie to.

Pozdrawiam

http://ziomal.resmoto.com - Strefa BMW serii 3.
Opublikowano

Te kolanko to nie dawno wymienialem bo plyn zamiast do spryskiwacza leciec to wyciekal przez ten maly otwor koszt nowego to 10 zl w ASO !

musze tylko jeszcze 1 dokupic bo jak nowy zalozylem to w drugim kompletnie spadlo cisnienie i tez zaczal ciec