Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie kończy mi się standardowa gwarancja na samochód, dostałem ofertę w Inchcape na "Rozszerzoną Gwarancję BMW - pakiet Repair Inclusive". Kosztuje to np. 1234 zł (3 lata / 100tys), 3021 zł (4 lata / 100tys), 4467 zł (5 lat / 100 tys) lub 5361 zł (5 lat/120tys). Ceny brutto. Doradca powiedział mi, że nie obejmuje to wszystkich rodzajów uszkodzeń (np. trzeszczenia w desce, w drzwiach itp.). Pytanie, czy są tam jeszcze jakieś inne haczyki? Obecnie mam przejechane 63 tys. km (auto kupiłem 4 m-ce temu, moje jest prawie 10 tys.). Pakiet na 3 lata jest relatywnie tani, akurat powinienem dobić pod 100tys. Co o tym sądzicie?

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano
Już nawet nie o samą repair chodzi, ale serwisy też masz za darmo jak się nie mylę... Ja sobie chwalę BMW Servie Inclusive.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
wczytaj się dobrze, dla mnie jako osoby zaintersowanej dobrym i godziwym życiem auta to była mega lipa :mad2: jedyny plus takiej opcji widzę jak masz flotę aut, którą po okresie eksploatacji "sprzedajesz" obcym w świat...

było:

E87, 120d, 2004, chip: 191KM/437Nm - 2004-2007, 30 miesięcy funu z jazdy :)

E91, 320d, 2007, chip: 193KM/406Nm - 2007-2010, 30 miesięcy czołgania się z "A" do "B" :(

E90 LCI, 330d, 2010, chip: 286KM/600Nm - 2010-2013, 42 miesiące przyjemności z skromności :cool2:

Opublikowano

Witam,

podane przez Ciebie kwoty za poszczególne pakiety są relatywnie niskie, czyżby BMW stało się charytatywnym podmiotem w zakresie serwisowania pogwarancyjnego?

Jak napisał Kolega AO wczytaj się dokładnie w postanowienia umowy, poza tym dopytaj w Inchcapie co obejmuje serwis za te kwoty i gdzie znajduje się drugie dno???

Czy to aby nie była cena za dobre samopoczucie właścieciela a jak przyjdzie do wymiany jakiejś części czy serwisu, kieszeń zostanie dziwnie lekka.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Już nawet nie o samą repair chodzi, ale serwisy też masz za darmo jak się nie mylę... Ja sobie chwalę BMW Servie Inclusive.

No właśnie Service Inclusive nie jest w tym zawarte (jest to dostępne gratis w nowych samochodach, ja tego nie mam). Z tego co znalazłem na stronie BMW to:

"Nasza Przedłużona Gwarancja dostępna jest dla każdego samochodu BMW, zarówno nowego jak i aż dwuletniego, który posiada pakiet serwisowy Service Inclusive*. Możesz nawet dodać Przedłużoną Gwarancję do BMW, które właśnie posiadasz (pod warunkiem, że nie jest starsze niż 2 lata).

Pomaga ona uniknąć niezapowiedzianych wydatków. Dodaje za niewielką opłatą jeden, dwa lub trzy dodatkowe lata do standardowej gwarancji BMW dając Tobie spokój aż do 5 lat lub 120.000 km (w zależności, który warunek będzie osiągnięty pierwszy).

W ramach Przedłużonej Gwarancji BMW wykonywane są naprawy usterek wykraczających poza standardową gwarancję tak często jak to jest niezbędne w ramach zawartego w umowie czasu lub limitu kilometrów u każdego uczestniczącego w programie Dealera BMW, przedstawiciela BMW lub w autoryzowanym serwisie BMW w kraju lub za granicą.

Przedłużona Gwarancja BMW w każdej chwili zapewnia Twojemu BMW korzyści związane z wykonywaniem napraw przez wysoko wykwalifikowanych profesjonalistów gwarantując maksymalne bezpieczeństwo poprzez pewność użycia Oryginalnych Części BMW. W przypadku sprzedaży pojazdu BMW posiadającego ważną Przedłużoną Gwarancję BMW możesz przekazać uprawnienia z niej wynikające nowemu właścicielowi dodając do swojego pojazdu dodatkową wartość przy odsprzedaży."

"W celu uniknięcia wszelkich niejasności, czynności związane z poniższymi usterkami nie są zawarte w Przedłużonej Gwarancji:

- Paliwo oraz zanieczyszczenia w układzie paliwowym

- Uszkodzenia powłoki lakierniczej, nadwozia, elementów ozdobnych, osłon, pokrowców, paneli

- Uszkodzenia elementów szklanych (np. szyby, reflektory)

- Świst, skrzypienie, odgłosy grzechotania oraz nieprzyjemne zapachy

- Opony, wyważenie oraz uszkodzenia kół

- Naprawy akcesoriów zamontowanych dodatkowo po zakupie samochodu

- Naprawy za które odpowiedzialność ponosi użytkownik samochodu (np. uszkodzenie silnika z powodu zbyt niskiego poziomu oleju, udział w zawodach sportowych)"

Więc za wymianę oleju, klocki itp będę musiał płacić nadal, Repair Inclusive ma objąć uszkodzenia elektroniki/silnika/zawieszenia nie wynikające z normalnej eksploatacji.

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Szczerze ? bez serwisu trochę lipa :) Ponieważ jak padnie Ci coś w silniku to oczywiście powiedzą że nie prawidłowo eksploatowałeś pojazd/niezgodnie z przeznaczeniem...

Obstawiam że tylko moduły elektroniczne mogą zostać wymienione jeżeli by ci coś padło - ale to wszystko chyba możesz kupić taniej niż kosztuje ten pakiet...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Szczerze ? bez serwisu trochę lipa :) Ponieważ jak padnie Ci coś w silniku to oczywiście powiedzą że nie prawidłowo eksploatowałeś pojazd/niezgodnie z przeznaczeniem...

Obstawiam że tylko moduły elektroniczne mogą zostać wymienione jeżeli by ci coś padło - ale to wszystko chyba możesz kupić taniej niż kosztuje ten pakiet...

Wiesz, nie możemy powiedzieć, że wszystkie serwisy to oszuści, którzy próbują nas naciągnąć :) Do tej pory podejście do kwestii gwarancyjnych było raczej bezproblemowe - serwis i tak rozlicza się za to z importerem/producentem, czyli również na tych pracach zarabia (może nie tyle co na innych serwisach). Wykluczenia podane w opisie faktycznie wskazują, że mogą się wyprzeć w zasadzie wszystkiego :), bo wszystko da się zrzucić na niewłaściwą eksploatację, paliwo itp. Trochę mnie martwi wyłączenie z tego np. hałasów z deski rozdzielczej, bo z tym walczę już któryś raz i nadal sprawa jest nierozwiązana. Natomiast za 1200 zł mam "względny spokój" przez rok dotyczący krytycznych elementów silnika / elektroniki. Naprawa czegokolwiek w ASO raczej tańsza nie będzie (pytanie jakie jest prawdopodobieństwo, że coś się zepsuje). Ale szansa jest - z historii napraw wiem, że przy ok. 40tys. km poprzedniemu właścicielowi wymieniono gwarancyjnie dwumas :(

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Witam,

Jeżeli chodzi o te pakiety to wygląda to w ten sposób, że pierwszy nie jest na 3 lata tylko o 1 rok dłużej po skończeniu 2 letniej gwarancji :)

kolejny jest na 2 lata i tak dalej.

Trochę tanio wyszły te pakiety, ja jak się pytałem o pakiet ultimate do BMW 1 na 5 lat czyli kolejne 3 lata spokojnych snów :mrgreen: to krzykneli 8100zł!

Tutaj też był poruszany ten temat viewtopic.php?f=33&t=62490&hilit=bsi

Opublikowano
Witam,

Jeżeli chodzi o te pakiety to wygląda to w ten sposób, że pierwszy nie jest na 3 lata tylko o 1 rok dłużej po skończeniu 2 letniej gwarancji :)

kolejny jest na 2 lata i tak dalej.

Trochę tanio wyszły te pakiety, ja jak się pytałem o pakiet ultimate do BMW 1 na 5 lat czyli kolejne 3 lata spokojnych snów :mrgreen: to krzykneli 8100zł!

Tutaj też był poruszany ten temat viewtopic.php?f=33&t=62490&hilit=bsi

W ilości lat przy pakiecie chodzi oczywiście o wiek samochodu,a nie o czas trwania pakietu. Być może wynika to z tego, że druga wartość to przebieg, który jest liczony od początku. 3 lata lepiej wyglądają niż "dodatkowy rok" :)

Pakiet Ultimate zawiera zapewne Repair Inclusive i Service Inclusive. Ceny które podałem są tylko za Repair Inclusive.

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Dziś sytuacja się wyjaśniła. Nie można kupić dodatkowej gwarancji Repair Inclusive jeśli nie ma się aktywnej opcji Service Inclusive. Tą też mogę dokupić, ale koszt na 5lat / 100tys. km to 3200 zł (obejmuje to tylko wymianę płynów w samochodzie - czyli olej i płyn hamulcowy). Ponieważ do 100tys. najprawdopodobniej dobije w ciągu następnego roku to Service Inclusive skończy się w 3 roku wieku auta, a ponieważ właśnie jestem po wymianie oleju i płynu hamulcowego, to nie jest to zbyt opłacalne dla mnie. Nie mniej jednak przy nowych samochodach gdzie Service Inclusive jest w cenie samochodu, dodatkowa gwarancja Repair Inclusive może być interesującą opcją.

I uwaga: sprzedawca w salonie powiedział otwarcie: naprawy w ramach Repair Inclusive są refundowane przez producenta i o ile w przypadku samochodów kupionych w Polsce "raczej" nie ma z tym problemów, to w przypadku samochodów importowanych centrala sprawdza to już dokładniej i nie są "zbyt elastyczni" :(

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Wg mnie przedluzona gwarancja jest super sprawa.

Byle jaka pierdola w BMW kosztuje krocie.

W przypadku BWM, w przeciwienstwie do Audi (ubezpieczenie naprawy) jest to gwarancja producenta, ktora obejmuje wszystko z zakresu elektryki/mechaniki

Nie ma oczywiscie wymiany luszczacych sie softpaintow i trzeszczacej deski ale w 4 letnim BMW to typowa przypadlosc :norty:

Za koszt padnietej turbiny, czy jakakolwiek mocnejsza ingerencje w zawias mozna sobie kupic najlepsza opcje (5 lat / 120.000km).

Dla nabywcow uzywanych BMW, ktore maja mniej niz 5 lat, BMW daje mozliwosc zakupu przedluzonej gwarancji Premium Selection - 5lat/200.000km

Nie jest to tanie i jest jedna opcja przebiegu. Np w przypadku 335i, nad ktorym sie ostatnio zastanawialem to 5.000 brutto.

Nie mozna skorzystac z tego przez pierwsze 3 miesiace/5000km. Ale juz od 4 miesiaca lub po przekroczeniu 5000km w takim 335i gdzie wymiana turbin, pompy i wtryskow (a kazda z 2007 roku to czeka :norty: ) to koszt 5000PLN+, juz sie kalkuluje.

Beste Maschine der Welt