Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

mam pytanko czy ktos z was dokladal spryskiwacze do lamp?

czy wystarczy dolozyc przewody spryskiwacze i zbiornicze z drugim wezykiem i pompka i jest ok czy potrzeba cos w elektryce mieszac zeby to dzialalo?

zalozylem oryginalne lampy xenon z soczewkami ale nie mam spryskiwaczy chcialbym je miec:)

Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano
jeszcze kodowanie na ori xenonon dochodzi .... w DISie szukaj w retrofit.... tylko przestanie Ci działać pokrętło od regulacji wysokości lamp .... ale to chyba wiesz już dlaczego....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
hmm teraz pokretlo dziala... same sie beda poziomowac tak? ja mam tylko lampy to wystarczy zeby tak bylo czy cos tam jeszcze potrzebuje do tego poziomowania?
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano

Nie będzie się samo poziomowało ponieważ nie masz czujników obciążenia samochodu zamontowanych w wahaczach.

No i nie jestem pewny czy zwykłe lampy są przystosowane do samo poziomowania.

Opublikowano
ok czyli zostawmy juz te lampy i wrocmy do tematu spryskiwaczy. czy jesli zaloze zbiorniczek z drugim silniczkiem i pompka i przeloze przewody to wystarczy zeby to dzialalo czy musze to jakos podpiac pod wycieraczki?
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano

to jeszcze wyjaśnij może po co Ci te spryskiwacze ??? bo jeśli na przegląd to po prostu zmień listwy na takie od sprysków i wiem że można same zaślepki do nich gdzieś kupić ....

a jeśli myślisz że one tak extra myją klosz to się mylisz ... chyba tylko żeby kurz zleciał ! jak nie wytrzesz szmatką klosza to i tak lipa ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
rozwalilem przod a mam do kupienia wzmocnienie i listewki juz z instalacja i dlatego pytam:)
Bardzo Mądry Wybór
Opublikowano
jeszcze kodowanie na ori xenonon dochodzi .... w DISie szukaj w retrofit.... tylko przestanie Ci działać pokrętło od regulacji wysokości lamp .... ale to chyba wiesz już dlaczego....

Ja mam OEMowską instrukcję do zakładania spryskiwaczy w e46 i nie ma tam nic o kodowaniu, tylko aby po operacji sprawdzić DISem czy nie ma zwarć.

Zresztą kolega Manniac ma fabryczne spryskiwacze reflektorów mimo braku ksenonu.

Z tego co widziałem instalacja jest nieskomplikowana ale zajmuje z jakieś 4 godziny i wymaga od nas między innymi ściągnięcia zderzaka i dołożenia jakiegoś przekaźnika i ingerencji w jakiś moduł.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=160388 <--- Meine BeeMWe.

Tylko BMW. Tylko Czarne.

M.S.