Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdzie i czy w ogóle dostanę przyciski do klimatronika?

Wypada mi przycisk AUTO, i ten od obiegu.

Dzisiaj załatwiłem dodatkowo regulacje temperatury dla pasażera.

Panel jest sprawny, więc nie widzę sensu go wymieniać, ale w aucie tej klasy sypiące się przyciski być nie mogą... :roll:

Wymieniał już ktoś?

Albo jakby miał do sprzedania, byłbym zainteresowany :wink:

Opublikowano
Jesli uzywany cały panel klimatronika do e39 jest za drogi, to od x5 albo e46 tez przyciski powinny pasowac :D a szczerze mowiac, to nie wiem jak mozna załatwić te przyciski. Jak kolega to zrobil ?

Xdrive

Koder

Opublikowano

Wystepuja jako czesc zamienna i slyszalem, ze czesto w taki sposob wysiadaja.

Do dostania w ASO, pewno za grosze.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2 miałem wywalone jak już kupiłem, ale jakoś się jeszcze trzymały.

2 uszkodziłem przy odkurzaniu.

Nie twierdze że panel jest za drogi, ale po co wymieniać całość, skoro można poszczególne elementy?

Na allegro nie mogłem nic znaleść, a w aso nie pytałem.

Co do dubla, szukałem, ale nie mogłem znaleść, więc przepraszam jak powtórzyłem.

EDIT:

Od e46 nie pasują, ojciec ma i są całkiem inne, a od x5 nie sprawdzałem.

Opublikowano
ja juz w drugim e 39 mam pekniete od regulacji temperatury.jeden zalatwilem do konca kubkiem z kawa.objechalem z 10 szrotow i po panelu ani sladu.a jak jest to inne przyciski.moje zdanie jest takie ze te trojkaciki niebieskie i czerwone oslabiaja przycisk.
Opublikowano

Wystepuja jako czesc zamienna i slyszalem, ze czesto w taki sposob wysiadaja.

Do dostania w ASO, pewno za grosze.

też miałem połamane i zadzwoniłem do ASO cena powaliła mnie taniością 305PLN za komplet przycisków do panela klimatronika :duh: pojedynczo nie sprzedają :mad2:

ja kupiłem na szrocie z rozbitej za przysłowiowe 10 PLN.

powoli dochodzę do wniosku że BMW to nie marka samochodów - to nieuleczalna choroba :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No to za takie pieniądze ja kupie 3 kompletne panele :roll:

Ew. szukałem uszkodzonego tak żeby tylko przyciski przełożyć, ale nic nie ma.

Te co znalazłem za tanie pieniądze zazwyczaj też mają połamane te przyciski.

A pokleić to dziadostwo graniczy z cudem :mad2:

• 4 lata później...
Opublikowano
Jeśli Panowie wciąż poszukujecie :

http://allegro.pl/bmw-e39-x5-e53-panel-klimatyzacji-nawiewu-przycisk-i5881262086.html

i inne aukcje sprzedającego

U mnie to samo, trojkociki, z tym ze, przyjrzyjcie sie tym przyciskom z Allegro. Dla mnie wyglada na to ze trójkąciki sa mniejsze i nadodatek nierówno wycięte w przycisku. To jakaś lipa...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Plastik z którego wykonane są przyciski niestety jest do bani, ale jest sposób aby przedłużyć ich żywot.

Wystarczy kilka hartownych szpilek krawieckich i klej np. kropelka.

Wyciągamy przycisk, przycinamy szpilkę na szerokość aby weszła do środka i zalewamy klejem.

Po wymianie przycisków i zalaniu klejem od roku mam spokój.

=======================

BMW 528i e39 Sedan M-PAKIET, 99r benz+gaz

Opublikowano
No dobra kotlet odgrzany ale i tak się cieszę,że mam bunię przed liftową,bo duuużo problemów mnie omija np.przyciski climatronica :D
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

Kocham to pitu pitu pierdo*enie hejterów traktujących innych forumowiczów jak wrogów do beki.

// Tak, przyciski są marnej jakości i odstają wyglądem od oryginału. Póki co jednak zamontowałem je, aż nie znajdę oryginałów nie połamanych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz tutaj panel kompletny za 80 zł . i nie wrzucaj tych paskudnych podróbek wyglądających jak z fiata z lat 90.

Masz w nim w sumie 14 przycisków , które wyjdą taniej niż te twoje wynalazki

http://allegro.pl/panel-klimatyzacji-nawiewu-climatronic-bmw-e39-i5994870570.html