Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Barracuda Voltec T6 intresuja mnie te felgi, i teraz pytanie 19" czy 20" ...... nie jestem pewien czy 20" nie beda obcieraly przy zaladowaniu auta np podczas majowki gdzie mam na pace cala rodzine z tobolkami;) http://www.felgenoutlet.de/felgen/info/28391_p31781/Barracuda_Voltec_T6_Hyper_Black_Silver i chcialbym sie upewnic co do wymiarow jak na tej stronie powinny byc 9J et20 2x na przedzie i 10 0J 2x (przy rozmiarze 20" ) na tyle tak ? nie mam dostępu do dystrybutora gdzie bym mogl je przed zakupem sprawdzic wiec pozostaje mi zamowienie przez internet a nie chciałbym popelnic bledu, prosze o pomoc z potwierdzeniem tych wymiarow.
Opublikowano
Ta cena podana jest za 1 sztukę czy za komplet ? Pytam z ciekawości :D

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

Opublikowano
Barracuda Voltec T6 intresuja mnie te felgi, i teraz pytanie 19" czy 20" ...... nie jestem pewien czy 20" nie beda obcieraly przy zaladowaniu auta np podczas majowki gdzie mam na pace cala rodzine z tobolkami;) http://www.felgenoutlet.de/felgen/info/28391_p31781/Barracuda_Voltec_T6_Hyper_Black_Silver i chcialbym sie upewnic co do wymiarow jak na tej stronie powinny byc 9J et20 2x na przedzie i 10 0J 2x (przy rozmiarze 20" ) na tyle tak ? nie mam dostępu do dystrybutora gdzie bym mogl je przed zakupem sprawdzic wiec pozostaje mi zamowienie przez internet a nie chciałbym popelnic bledu, prosze o pomoc z potwierdzeniem tych wymiarow.

Komplet 20x9.0 ET20 i 20x10.0 ET18 bedzie pasowal bez problemu do E60 z oponami 245/30R20 i 275/25R20 (lub 285/25R20).

Popatrz tez na nasze felgi http://www.felgi.pl/lista/pr/250,184/felgi_aluminiowe_vermilion.htmlx , sa tansze i lepsze jakosciowo od Barracud z Tajwanu ;)

Opublikowano

.....z Tajwanu to ja moge kupic kochanke przez intenet i przywiezc w walizce do uk :wink:

....."19"czarne ALPINA to jest .....zawodostwo,szkoda tylko ze £2500 klocka ale lubie sobie pofantaziowac :wink:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

Komplet 20x9.0 ET20 i 20x10.0 ET18 bedzie pasowal bez problemu do E60 z oponami 245/30R20 i 275/25R20 (lub 285/25R20).

Popatrz tez na nasze felgi http://www.felgi.pl/lista/pr/250,184/felgi_aluminiowe_vermilion.htmlx , sa tansze i lepsze jakosciowo od Barracud z Tajwanu ;)

z tajwanu :)...? na moje to chyba przyzwoita firma :) aczkolwiek sprawdze co macie w ofercie :) wygrzebałem jeszcze to : http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E60-alloy-wheel-20-Genuine-Hartge-Classic-alloys-/230591181192?pt=UK_CarParts_Acc_Wheels_tyres_Trims_Car_Rims_ET&hash=item35b04e3188 hartge 20" .. ale parapecik musi byc :mad2: :cool2:

co do alpinek 19" ;] fajnee sa..... ale na alpinie ;) tak jak bbsy powiedzmy obrazowo na golfie a nie na bmw :)

Opublikowano

z tajwanu :)...?

Tak, a nowe modele felg sa z Chin.

na moje to chyba przyzwoita firma :)

Nie twierdze, ze jest inaczej, twierdze jedynie, ze mamy tansze i lepsze jakosciowo felgi :)

aczkolwiek sprawdze co macie w ofercie :)

Zapraszam :cool2:

Hartge troche brakuje roznej wkleslosci pomiedzy szerokosciami felg, to powodowaloby, ze nawet rant nie bylby juz potrzebny.

Opublikowano

Ja mam w swojej wlasnie Barrcuda Voltec T6 Real Chrom 9Jx20" z oponkami 245/30/20 i jestem zadowolony. Co do jakosci sa ok. i nikt kto na tych felgach wczesniej nie jezdzil, lepiej niech sie nie wypowiada.

Mialem wczesniej Audi A4 i jezdzilem na Barracudach przez 5 Lat i felgi przy sprzedazy byly ok.

Karzda felge da sie zajechac, ale jak sie troche uwaza to polecam

Opublikowano
moglbym poprosic ze 2 fotki jak to wyglada na aucie ?

Nie ma problemu podaj priwata lub powiedz jak wrzucic na forum- bo ja to noga w tym jestem- jedno ci powiem Felga Super, ale opona jakby Markerem ktos obrysowal, wiec na Polskie drogi- zastanow sie

Opublikowano

Ok.

Ale tak dopiero teraz ten watek dokladnie przeczytalem i :shock: :shock: :shock:

Po pierwsze- nie ma innych rozmiarow tych felg w 20" jak 8J lub 9J ( nie ma 10J)

Po drugie - Nie ma tez innych niz Et 20 ( zadne Et 18)

Po trzecie - ja mam u siebie 9J 20" z oponami 245/30/20´ZR XL Continental z rantem na felge; i opona pokrywa rant tylko wiecej o jakies 3mm.

Po czwarte- na tyl mam wlozone dystanse 12mm na strone (24 mm os)

Po piate- jak z Polski nie jestes to masz pare problemow do pokonania :twisted: :D

Wszystko zakladala mi to firma HS Motorsport z pod Monachium i z gwarancja.

Teraz ci opowiem jak to bylo...

Nikt na swiecie nie produkuje opon o tej wielkosci do Bmw 560L E61 :shock: :duh: Chyba ze masz E60 nacisk na tylna os jest mniejszy

A wiec E61 ma nacisk na tylna os 1300kg a mase calkowita 2280kg, wiec potrzebujesz opone co najmniej 245/30/20" 93W- Nie ma takiej :shock:

93 oznacza ze do twojej wagi, niestety najwieksza jest w tym rozmiarze 92, a wiec do nacisku na kolo 600kg, czyli 1200kg na os. Nawet ZR XL jest do 600kg., a wiec w 20" felgach miedzy 225 a 265 nie znajdziesz takiej opony!

Ja po dlugich dyskusjach znalazlem rozwiazanie tego problemu, a mianowicie-

Trzeba bylo obnizyc mase dopuszczalna na tylnej osi i calkowita auta.

Pierwszy krok to potrzebujesz potwierdzenie od Continentala( lub innej firmy) ze pozwola ci taka opone na Bmw zalozyc, puzniej tankujesz auto 2/3 i jedziesz na wage obciazeniowa do TÜV, mierza i nie moze ci przekroczyc wiecej na tylnej osi niz 1000kg (ja mialem 960kg) puzniej obnizaja ci wage na tylnej osi do 1200kg, a opony musza miec z przodu 2,7-2,9 Bar a z tylu 3,2-3,4 Bar- nie moga przekroczyc 3,5 Bar.

Jeszcze jedno- Rozmawialem z czlowiekiem z TÜV i robilem przymiarki( bo jak dla mnie te kola sa troszke za gleboko w srodku) Maxymalnie mozesz jeszcze dolozyc dystanse na przod 10mm na kolo(20mm na os), a na tyl 20mm na kolo(40mm na os)

Ja tak zrobie jak mi sie gwarancja od HS Motorsport skonczy- wyglada bomba.

Acha jak jezdzisz w Austri na ich blachach to zapomnij!!! Oni tego nie robia :mad2:

Nangkang Ns2 ma popdane blednie 95Y- w rzeczywistosci jest to 90 :oops:

Wiekszych opon niz 255/30/20 nie jestes w stanie na przod zalozyc, a na tyl jak 265/25/20 bo wies.

Opublikowano

Po pierwsze- nie ma innych rozmiarow tych felg w 20" jak 8J lub 9J ( nie ma 10J)

Po drugie - Nie ma tez innych niz Et 20 ( zadne Et 18)

Wszystko zakladala mi to firma HS Motorsport z pod Monachium i z gwarancja.

Teraz ci opowiem jak to bylo...

Nikt na swiecie nie produkuje opon o tej wielkosci do Bmw 560L E61 :shock: :duh: Chyba ze masz E60 nacisk na tylna os jest mniejszy

;) tak z lekkim usmiechem przeczytalem ;) w dobrym tego slowa znaczeniu :) wlasine mam e60 a nie e61 :) wiec nie sadze abym mial tego rodzaju problem ktorego rozwiazanie mi wlasnie napisales, sadzilem ze wystarczy te felgi kupic założyć i enjoy^^

co do rozmiarow na stronie sklepu w ktorym mam to zamiar kupic sa wlasnie rozne et tych felg jak i ich szerokosci...... www.FelgenOutlet.de

p.s ta gwarancja to co obejmowala ? :roll: :?:

i woli sprecyzowania ;) wiec jaki rozmiar opon i felg bedzie pasowal do mnie ?

Opublikowano
do Bmw 560L E61

jest coś takiego jak 560L ???

560L to jest oznaczenie fabryczne modelu. Moje auto miało tak wbite w briefie.

5-5er 60-e60 L-limousine

Opublikowano

Ale nieVoltec T6 w 20". :8) Jesli Barracuda tego nie robi to nikt tego sprzedac nie moze :D

Wpisz Bmw, puzniej E61i 20" i zobaczysz tylko Et 20.

Barracuda robi to jeszcze dla Bmw w 20", Et 40.

Jesli chcesz koniecznie 20" to mam takiego troche starszego kolesia co wlasnie takie felgi kupil i po przejechaniu 200 km stwierdzil, ze te kola jak dla niego sa za duze i ma troche za malo komfortu. :shock: Chce odsprzedac taniej niz kupil. Felgi Barracuda Voltec T6 Real- Chrome z Continental oponami.

Gwarancje mam od nich na opony jakies tam Premio-Garanti na uszkodzenie,przebicie,kradziesz i cos tam jeszcze - na 2lata ale tylko bez zadnych przerobek i tylko w stanie w jakim mi zamontowali.

Odnosnie 560L-to typ auta w E60/E61. Z napedem na 4 kola jest 560X

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Zna ktos z was firme takich felg?chodzi mi o ich jakosc? http://moto.allegro.pl/alufelgi-bmw-e36-piekne-19-dystanse-na-e39-i1559901853.html oraz te http://moto.allegro.pl/19-5x120-19-cali-nowe-german-desing-bmw-i1531137389.html wydaje mi sie ze to te same uzywane drozsze :D od srodka maja wybite et i Germany,nic o firmie.Co o tym sadzicie?