Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ciekaw jestem czy ktoś z was coś o tym słyszał.

Wczoraj w nocy zastałem swoje auto bez lusterek bocznych (obudowa i mechanizm ustawiający lusterko nienaruszone) - ktoś zdjął lusterka i odczepił przewody odpowiadające za podgrzewanie. Dzwoniłem do salonu spytać o cenę części i wynosi ona 357,0 zł za sztukę :/

Powiedziano mi również, że dzisiaj jestem już 5-ty z E87 a dostali też kilka zapytań w sprawie innych modeli BMW.

Widocznie jakaś grupa zorganizowała sobie wczoraj "noc lusterek"... Co to będzie jak stanie się to częstsze?

PS Dodatkowo.. Nie dalej jak tydzień temu ktoś chciał włamać się do mojego auta przez bagażnik (lub spodobał mu się znaczek BMW na klapie i chciał go sobie zabrać) i jakimś metalowym narzędziem próbował podważyć klamkę bagażnika co zostawiło trwałe uszkodzenia i teraz klamka nie chodzi płynnie (nie wraca do swojej pozycji po otwarciu). Grr

Opublikowano

to jest Polska niestety ,pewnie większość lusterek będzie na allegro lada moment

Popatrzcie z ciekawości z waszego województwa ,czy aby coś takiego nie pojawiło się na aukcjach ...

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

Ehhh nie ma to jak cieplutki garaż :) , ale gdybym zobaczył takiego co mi wkłady kradnie to jak bym go ...... to pewnie dostał bym 5 lat :) .

Mój znajomy miał problemy , przyłapał złodzieja który odkręcał anteny ( radia ) każdemu po kolei co stał na parkingu podszedł do niego , złodziej dostał serię strzałów z ręki po czym oskrażonym był on za pobicie a nie złodziej za kradzież :) bo stwierdzili że on tego nie ukradł tylko próbował ;) a przy sobie miał już 4 odkręcone z poprzednich samochodów anteny . Ten kraj to chory kraj.

Jedź jutro na giełdę albo rozglądaj się po allegro.

Opublikowano

ostro tam w Krakowie macie :P

zróbcie akcję " upie...l rękę złodziejowi" :)

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano
Niestety czasy kradzieży radia, czy felg nie minęły. Tak samo z wkładami lusterek, czy też z zewn. listwami chromowanymi, które kilka m-cy temu i mi podprowadzono. Kiedyś polecano grawerowanie znaków, numeru telefonu np. na lusterkach. To oczywiście przed kradzieżą nie ochroni, ale i złodziej :roll: nie zarobi.
Prowadzę swoje życie, a nie BMW
Opublikowano

Tu Poznań, 2 razy mi zabierali juz wkłady lusterek,raz próbowali dobrać się do zamka z tyłu i bagażnika.

Na szczęście teraz w nowej "1" ce mam inne lustra boczne (uszy słonia) więc mam nadzieję,że pojeżdżę z nimi..;)

p.s.Osłony na felgi stalowe tez są popularne wśród złodziejstwa.

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
Najgorsze jest to, że to się może powtarzać. Nie ma pewności, że za tydzień nie stanie się to znowu.. a ja stałem na pod samym Barbakanem prawie... Normalnie autko stoi w garażu więc jest bezpiecznie. Wystarczyły 2 godz. w piątek i lusterek nie ma.
Opublikowano
Tu Poznań, 2 razy mi zabierali juz wkłady lusterek,raz próbowali dobrać się do zamka z tyłu i bagażnika.

Na szczęście teraz w nowej "1" ce mam inne lustra boczne (uszy słonia) więc mam nadzieję,że pojeżdżę z nimi..;)

p.s.Osłony na felgi stalowe tez są popularne wśród złodziejstwa.

brrrr, cos okropnego... myslalam, ze kradzieze wycieraczek (zdarzylo mi sie kiedys pewnego deszczowego poranka w poprzednim aucie - niemile), radia itp. to prehistoria, a tu prosze :roll:

oslony na felgi stalowe, czyli kołpaki? kradnie zlodziejstwo a za grosze na allegro nie chce moich kupic?

Opublikowano
Mnie z E60 buchnęli już 2x. Trza się przygotować na taką możliwość zwłaszcza jeśli parkuje się pod blokiem. Dobrze, że były to zwykłe, nie fotochromy. Co do wkładów.. to lepiej kupić oryginały, bo te z allegro to mają różne krzywizny i jedno przybliża inne oddala.. jeszcze nie spotkałem takiego, który by odwzorowywał odległości tak jak oryginał.

E30, E36, E60, E87, F48

• 1 rok później...
Opublikowano

no to sie pochwale,

Zakupilem bmw e65 v12, postalo 3 dni, i zajebali mi dzis w nocy 2 wklady fotochom... cena w serwisie za sztuke 1330 :| i to jest zla wiadomosc

a teraz dobra :]

Byla kamera pod bankiem, wiec delikwenta nagrali sprawdzone i potwierdzone przez policje :)

i nie jestem pewien czy nie znalazlem ich na allegro, to bede wiedzial wieczorem ale napewno sie pochwale jak temat sie zakonczyl

Opublikowano
Mam w garazu, pozostale po wymianie lusterek, dwa lewe wklady, jeden niebieski a drugi fotochrom do e8x. Jakby co to moge komus oddac za symboliczna cene. A tym cieciom to bym łapska połamał!! Mnie za to stary mocher walnął pięścią w maske za to ze zajalem jej miejsce pod blokiem, takze debili w tym kraju nie brakuje niestety...