Skocz do zawartości

Drganie silnika przy gaszeniu i odpalaniu e39 520d 2001r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem tkwi w tym i po dłuższej czy krótszej trasie jak gaszę samochód mam wrażenie że silnik zaraz wyleci zatrząsa nim porządnie i słychać taki wargot. Przy odpalaniu troszkę mniej ale przy gaszeniu tragedia.. Nie orientuje się co to może być czy poduszki silnika>?

Tak samo jak jest na biegu jałowym na wolnych obrotach jak silnik chodzi słychać nie taktowny dźwięk co jakiś czas jakby ruszało silnikiem i chwile zatrząsa nim po chwili wraca do normalnej pracy.

bmw 520d

2001r.

239tys.km przebieg

tankowanie tylko na bp ultimate

Opublikowano
sa 2 poduszki. po lewej i prawej stronie silnika. u mnie poduszka rozleciala sie przez dziurawy przewód podcisnienia ktory jest wpiety do poduszki.
Opublikowano
jakiego koszta trzeba będzie ponieść? średniej jakości poduszki

witam,ja zawsze dzwonię do ASO,Inter Carsu,FOTY i porównuję z allegro,wybieram najlepszą ofertę.

Opublikowano
Ja bym brał w ASO cena 320, 330zł na allegro czy w intercars'ie kupisz taniej, w cenie około 280zł. Ja tam wolę ori.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
poducha to pewnie ok. 150zł za 1szt. a wymiana max 50zł.
Buczu