Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Co do telepania buda przy gaszeniu - masz niesprawna przepustnice ( metalowy element ze sprezynka na zewnatrz przed egr i kolektorem ) mialem to samo.

Co do skrzyni , mam w swojej 530D 2004 taki problem ze jak chce ruszyc ostro ze swiatel to autko sie chwile zastanawia zanim ruszy i zacznie sie konkretnie wkrecac. Czy moze to byc skrzynia czy raczej celowac np w zapchany filtr dpfu? Czy one tak po prostu maja ze reaguja z opoznieniem ?

Dodam za czasami zapala mi sie "increased emissions" czy to moze swiadczyc o filtrze dpf?

Egr wyczyszczony i sprawdzony - dziala

Przepustnica wymieniona

Filtr pow wymieniony wiec wszystko co mogloby miec wplyw na mieszanke i dpf

Opublikowano
Edwinix, jeżeli auto "zastanawia się" czy ruszyć, to prawdopodobnie konwerter Ci się kończy. Zwróć jeszcze uwagę czy obroty nie falują Ci w okolicy 1500-1700 przy prędkości ok 80 km/h.
Opublikowano
Mam pytanie. Czy możecie polecić mi jakiś warsztat w Łodzi który zajmie się moja skrzynią ? Objawy mam podobne bo i falowanie obrotów i uślizgiwanie przy około 40-60 km/h. Parę miejsc już odwiedziłem i co miejsce to inna opinia.
  • 5 lat później...
Opublikowano
Hej. Temat trochę stary ale nie ma rozwiązania problemu. Siwy, dobry człowieku, może napiszesz jak historia się zakończyła? :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podpinam się.Mam następujący problem zauważyłem że w mojim E61 2005 po zmianie kół z 16 na 19 skrzynia inaczej się zachowuje.Wczesniej jakbym częściej zdążały się jej szarpniecia ale teraz ciągnie aż do 3500 obrotów i dopiero zmienia bieg to normalne?