Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Turbina Przeładowuje , Cięgno od turbiny chodzi w całym zakresie, Katalizatory znaczy ich środki nie wiem czy są czy ich nie ma ale czuć duże ciśnienie spalin po wciśnięciu gazu jak się ręke przytknie do tłumika, czujnik ciśnienia nowy, elektrozawór nowy, weźyki nowe, przepływka nowa. Zauważyłem że na prawym rogu intercoolera widać olej może zasysać lewe powietrze?? Czasami ekonomizer na 4 biegu cofnie się z 20 l na 16 i później znowu wraca na 20 l(chyba wtedy przeładowuje??) . Połączenie przepływka turbo sprawdzone wszystko ładnie przylega. Niby mechanior powiedział że to mogą być zapieczone kierownice, ale cięgno chodzi w całym zakresie, jak dojdzie do końca to ją odcina węźe miękną i znowu idzie do końca więc to chyba nie kierownice ??. Co to może być ???
Opublikowano

Potrzebna jest reprogramacja sterownika silnika po zmianie przepływomierza na nowy. Mam nadzieję, że przepływomierz kupiłeś oryginalny BOSCH-a, jeśli nie to reprogramacja też potrzebna polecam poczytać TUTAJ Miałem identyczny problem, po wgraniu nowego soft-u do sterownika problem zniknął raz na zawsze.

EDIT: nie zauważyłem nazwy użytkownika, czemu nie kontynuujesz poprzedniego wątku?

Opublikowano
Czy Ty nie walisz nas po rogach!!! Przeciesz już pisałeś , że problem rozwiązany-jednoznacznie stwierdziłeś że turbo przeładowuje i zakończyłes temat, a teraz zaczynasz od nowa . Kończ tam gdzie zacząłeś!!! NIE mnóż wątków w tej samej sprawie. Twój temat to " Nieszczelny dolot" to tak dla przypomnienia :D