Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

POMOCY !!!

Mam BMW E36 Sedan 316i z 1992r

Niedawno ktoś, bezczelnie rozwalił mi zamki w obu drzwiach i auto mogłem otworzyć jedynie z pilota. Niestety po ostatnich mrozach rozładował mi się doszczętnie akumulator i centralny z pilota nie działa.

Dodam, że z kluczyka mogę jedynie otworzyć bagażnik (niestety nie mam podłokietnika w tylnej kanapie więc do środka raczej się nie dostanę). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak dostać się do auta ???

Opublikowano
poszukaj na forum bo z tego co kojaze to kilka osob pisalo ze ladowali aku prze kable od podswietlenia tablicy rejestr. co i jak dokladnie nie pamietam ale cos powinienes znelezc.
Opublikowano

Możesz podładować aku przez cokolwiek, gdzie masz zamknięty obwód. Ładowanie przez oświetlenie tablicy zadziała tylko, jeśli zostawiłeś samochód na zapalonych światłach. Jak możesz otworzyć bagażnik, to masz dostęp do połowy wiązki elektrycznej, coś znajdziesz. Podświetlenie bagażnika może być dobrą opcją [powinno świecić po otwarciu klapy].

Oczywiście do ładowania podpinasz jak najmniejszy prąd, bo jak podepniesz zbyt duży, to w najlepszym razie spalisz bezpiecznik.

Opublikowano
Podświetlenie bagażnika faktycznie działa (lampka świeci - słabo bo słabo ale świeci). Teraz pytanie jak podładować akumulator? Czy mogę podłączyć pod te przewody drugi akumulator? Czy lepiej użyć jakiegoś prostownika?
Opublikowano

Prostownik, jak najmniejszy prąd. Akumulator da za duży i spalisz bezpiecznik [a wtedy lipa, bo już nie będzie jak podładować]. Znacznie [dla bezpieczeństwa] mniejszy niż jest na bezpieczniku odpowiedzialnym za obwód z podświetleniem bagażnika.

Możesz profilaktycznie ustawić tak z 1A. Więcej nie trzeba, nie potrzeba dużo mocy do otworzenia centralnego.

Opublikowano
Podświetlenie bagażnika faktycznie działa (lampka świeci - słabo bo słabo ale świeci). Teraz pytanie jak podładować akumulator? Czy mogę podłączyć pod te przewody drugi akumulator? Czy lepiej użyć jakiegoś prostownika?

Mówisz ze lampka swieci z pilota nie idzie hmm a morze scagni tapicerke z klapy bagaznika pociagni ciegno od siłownika zeby otworzyc morze zajarzy.

Opublikowano
POMOCY !!!

Mam BMW E36 Sedan 316i z 1992r

Niedawno ktoś, bezczelnie rozwalił mi zamki w obu drzwiach i auto mogłem otworzyć jedynie z pilota. Niestety po ostatnich mrozach rozładował mi się doszczętnie akumulator i centralny z pilota nie działa.

Dodam, że z kluczyka mogę jedynie otworzyć bagażnik (niestety nie mam podłokietnika w tylnej kanapie więc do środka raczej się nie dostanę). Czy ktoś ma jakiś pomysł jak dostać się do auta ???

Poczytaj tu na początek viewtopic.php?f=68&t=120678

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.