Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak przetłumaczysz angielskie słowo auxiliary - sprawa powinna się wyjaśnić na reszte pytań Mirku myślę że tylko projektant bmwe potrafi odpowiedzieć,

ale mogę ci sprawę rozjaśnić tym, że przy tak dużym silniku opory podczas rozruchu są (a co zatym idzie prąd - bo rozrusznik to nic innego jak silnik prądu stałego) że jaden akumulator tego by nie wytrzymał + reszta obciążeń wówczas obciążenia udarowe rzędu kilku kA

Tomak :wink:

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
u mnie ten akumulator jest nie chodzi a w srodku ma sucho.ma chyba tyle lat ile samochod istnieje i nie byl wymieniany.generalnie slyszalem rozne odpowiedzi np:ze sluzy do lodowki w podlokietniku,podtrzymaniu pradu we wzmacniaczu,podtrzymania funkcji pradowych(zegarow itp).Co dalej z tym zrobic?Samochod poza tym zapala normalnie

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano
Jeden akumulator wytrzymuje spokojnie rozruch V12 , ten drugi aku jest do ogrzewania postojowego , był takze montowany z pakietem High-Line , przynajmniej od 92 roku.
Opublikowano

sama nazwa mówi jest to akumulator pomocniczy (nie tłumaczyłeś)

chodzi tu energożerny wypas auta (mało precyzyjnie ci odpowiedziałem za pierwszym razem)

koledzy Frank ma rację :idea:

tel. 607 890 658

Opublikowano
ja mam naprawde duzo elektryki w aucie ( oprócz tylnych siedzen ) i mam jeden aku , wiec tu nie o to chodzi - Mirek, jestes pewien ,ze fabrycznie nie było webasto ?? a masz moze system telefonu BMW Autotelefon C- Netz / D-Netz , bo wiem ,ze do tego tez montowali drugi aku ...
Opublikowano

magików BMW nie słuchaj - zajrzyj pod tylnią kanapę, tam powinna byc taka karteczka z kodami wyposazenia -

webasto ma kod - 536 jesli sie nie mylę

Opublikowano (edytowane)

no to niedobrze...ktos jej pomógł pojsc na spacer :evil:

co do rozruchów- Tomboss- widziałes kiedys 750iL E32 bez drugiego aku ? Bo ja tak - i jakos jezdzi, pali , mimo masy prądozernych gadzetów na jednym , głównym aku :roll:

faktem jest ,ze drugi aku wspomaga takie gadzety jak webasto, lodówka z High-line czy Autotelefon System w E32.

Edytowane przez Frank
Opublikowano
no to musisz wymienic ten aku i po sprawie . Webasto uruchamiasz guziczkiem ZEIT na komputerku . JEsli nie masz webasto to na 100% po nacisnieciu ZEIT pokaze się stoper.
Opublikowano
Słuchaj, mam w swojej wszystko oprócz - Autotelefon System, pakietu Highline oczywiscie ( zarezerwowanego TYLKO dla 750iL ) , webasto , xenonów, tylnich siedzisk elektrycznych , ASC /+ T , automatycznie sciemniającego sie lusterka, servotronica oraz Sportsitze i żyję z jednym akumulatorem ,także pomyśl sam czy ten drugi aku CI jest potrzebny :wink:
Opublikowano
no to musisz wymienic ten aku i po sprawie . Webasto uruchamiasz guziczkiem ZEIT na komputerku . JEsli nie masz webasto to na 100% po nacisnieciu ZEIT pokaze się stoper.

W 850 mam przycisk TIMER - tam moge ustwic np. ze od tej do tej godziny ma grzac i przychodze do cieplego autka. Do tego mam 2 akumulatory. Czy to znaczy ze mam webasto :?: :?: Po co mi to w sportowej osemce :worried:

Opublikowano

cholera przewaliłem całe mase schematów z 7mki od '88 do 94' i nic nie znalazłem więcej niż narysowany przerywaną linią jako opcja ?

temat dalej aktualny :idea:

tel. 607 890 658

Opublikowano
nie wytrzymalem i poszedlem na parking sprawdzic i jest tak jak napisalem stoper czyli webasto nie ma albo wymontowali wiec ten akumulator wymienic na drugi naoewno nie zaszkodzi a pozatym tak jak mowil magik podobno to mialo byc do lodowki a ja zauwazylem ze podlokietnik w tylnej kanapie jest wymieniony bo mam skory a on jest zwykly welurowy . Czy jest mozliwosc sprawdzenia dokad ida przewody od niego i czy sa wogole gdzies podlaczone bo moze mimo wszystko cos zasilaja

http://img835.imageshack.us/img835/6681/snc00073m.th.jpg

DWIE ZYCIOWE MILOSCI MOJA ZONA I MOJA SIODEMKA

Opublikowano

W 850 mam przycisk TIMER - tam moge ustwic np. ze od tej do tej godziny ma grzac i przychodze do cieplego autka. Do tego mam 2 akumulatory. Czy to znaczy ze mam webasto :?: :?: Po co mi to w sportowej osemce :worried:

no ale przeciez ósemka to komfortowe Reise Coupe- sport owszem, ale na komfortowo ( i w ciepełku :mrgreen: ) :8) :8)

tak jak pisałem wczesniej , drugi aku jest do permanentnych biorców prądu jak webasto, Autotelefon System badz lodówa z Highline - będąca posrodku kanapy, nie w podłokietniku

Opublikowano
OK Frank - to powiedz mi jeszcze czy wymieniajac tylko jeden akumulator, to kupujac nowy kupic o dokladnie takich samych parametrach czy troszke wiekszy :?: Bo to co mam to sa 2 nieduze akumulatory, a np w siodemce mam tylko jeden, ale za to taki jak do TIR-a
Opublikowano

ja u siebie tez mam jeden spory - 90 Ah , jakie są w tir'ach nie wiem :wink: ale pewnie ciut wieksze :8)

jesli cos wymieniasz z akumulatorków to najlepiej na takie jak było oryginalnie - najlepsza i sprawdzona metoda :cool2:

Opublikowano
ja u siebie tez mam jeden spory - 90 Ah , jakie są w tir'ach nie wiem :wink: ale pewnie ciut wieksze :8)

jesli cos wymieniasz z akumulatorków to najlepiej na takie jak było oryginalnie - najlepsza i sprawdzona metoda :cool2:

W mej ,,staeuszce,, tez sa dwa akumulatorki,a ten w bagazniku byl 25Ah

(orginal-BMW).Ten temat byl juz maglowany i po przeczytaniu chyba wszystkiego na forum - wymienilem go(byl suchutki) ale na deko wiekszy bo takiego nie moglem dostac.I teraz :lol: zadzialalo webesto! :!: Znaczy jest potrzebny

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!