Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem na wstępie że mam dośc tego rzęcha i pieniędzy wydawanych w błoto. Kupiłem go rok temu za ciężko zarobione pieniądze. Trzy miesiące uciechy a potem wada za wadą... Samochód psuje się gorzej niż polonez mimo tego że bardzo rzadko nim jeżdżę. Co miesiąc powstaje w samochodzie nowa usterka jakby ktoś przy nim majsterkował... Nie zamyka mi się klapa od bagażnika (a miesiąc temu działała), ręczny nie działa, rozrusznik ociera się o koło zamachowe powodując niemiłosierny hałas podczas odpalania... Ale to nic... Ważne że jeździł... Dzisiaj wsiadam, patrzę a tu kur*a pedał sprzęgła nie reaguje (pełny luz) jakby linka się zerwała czy coś... Aż mi zbrzydł ten samochód... Wiecie może co jest przyczyną tej usterki i ile mniej więcej mnie wyniesie za te wszystkie naprawy?? Bo nie wiem czy jest sens go robic czy lepiej go zezłomowac... :| Dzięki za odpowiedź...
Opublikowano
Na 99% padl wysprzeglik przy skrzyni.Nie ma zadnych linek,sprzeglo jest sterowane hydraulicznie.Jest pelno info na ten temat na forum.Koszty naprawy nie duze.Jesli masz dostep do kanalu samemu mozesz zrobic.
Opublikowano
Napewno wysprzeglnik,lub przewod idący od pompki,bo pompka to raczej rzadko siada.Sprawdż czy nie ubyło ci płynu hamulcowego,bo sprzegło kożysta z tego szmego zbiorniczka.Koszt wysprzeglnika ok 100 zł i nawet na podnośniku dasz rade wymieni sam lecz nie odpowietrzysz(druga osoba musi byc),choc na kanale mniej gimnastyki.
Opublikowano

Jak leci plyn z wysprzeglika to jest jego wina. A jak nie to pompka ta przy pedale do wymiany. Nie przejmuj sie to sa normalne usterki, niestety ale czas robi swoje i te elementy ze starosci padaja.

Ja przez niecale 3 lata wymianilem: pompka od sprzegla, termostat, wisco, uszczelka pod glowica regeneracja glowicy i zaworow, napinasz hydrauliczny rozrzadu, wybierak skrzyni biegow, kompletne sprzeglo, podwieszenie i lacznik walu, lozysko tylnego kola, amortyzatory i sprezyny, przekazniki do pompy paliwa i zaplonu, silniczek krokowy, kable i swiece, rurki gumowe pod maska, dysze od spryskiwaczy i jeszcze pare pierdulek ktorych juz mi sie nie chce wymieniac.

Opublikowano
A i ile wydałeś łącznie na te części? Bo coś czuje że też mnie to czeka... U mnie to nawet ABS nie działa... Wiecie może co jest przyczyną awarii ABSu?
Opublikowano
A i ile wydałeś łącznie na te części? Bo coś czuje że też mnie to czeka... U mnie to nawet ABS nie działa... Wiecie może co jest przyczyną awarii ABSu?

Może być pompa, czujniki w kole itp. użyj wyszukiwarki temat poruszany wiele razy, jest opisane jak sprawdzić czujniki itp.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Zmień tytuł na poprawny :nienie: