Skocz do zawartości

320d - Chwilowe spadki mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak czegoś nie ma na Allegro to znaczy, że nie istnieje :D :wink: Moim zdaniem dobre sklepy internetowe ogłaszają się także na Allegro. Jak do tej pory nie narzekam na zakupy na Allegro.
  • Odpowiedzi 261
  • Wyświetleń 39,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
no dobrze ale Twój link przedstawia cztery oferty sprzedarzy filtra odmy (dwie za 71) a dwie ok 180pln... czym się różnią? Którą wybrać?
Opublikowano
no dobrze ale Twój link przedstawia cztery oferty sprzedarzy filtra odmy (dwie za 71) a dwie ok 180pln... czym się różnią? Którą wybrać?

pewnie 2 oferty to sam filtr lub separator, a dwie kolejne to kompletne odmy z obudową, bynajmniej po cenie to tak mi się wydaje.

Opublikowano
  • Autor
Byłem w sklepie i za sam filtr powiedzieli mi 125 zł.
Opublikowano
Niestety sklep musi się za coś utrzymać. Dlatego jeśli chcesz zapłacić mniej, a możesz poczekać kilka dni to kupuj na Allegro.
Opublikowano
  • Autor
Na tym polega handel, poczekam nie pali się. A powiedz mi przy delikatnej jezdzie po mieście ile ci pokazuje spalania na kompie?
Opublikowano

W czasie zimy jak teraz 50% miasto to pokazuje 6.7, a jak trochę więcej kręcę się po mieście to pokazuje 7.0. Tej zimy nie wskoczyło więcej niż 7.0. W lecie jak jeździłem z klimą w tych samych warunkach utrzymanie 7.0 było trudne.

EDIT: Rekord w lecie klima włączona, autostrada, noc, 5.5l. Poza autostradą zwykła trasa czyli bez większych prędkości 4.8l. Takie coś uzyskałem na odcinku 1200km.

Opublikowano
  • Autor

Na trasie mi pokazuję 5,5 bez klimy prędkość do 120 miasto jak kręcę auto do 2 tyś pokazuje 9.3;/ i to mnie wk....a.

Jak mocniej pojadę po mieście to i ponad 10;/. Ale czy tyle pali w realu hm..?raczej nie myślę że coś komp oszukuję.

Opublikowano
  • Autor
Tylko ja zrobić żeby nie oszukiwał bo mnie krew zalewa jak pokazuje mi takie spalanie ponad 9 litrów i jezdze gorzej niż emeryt :D
Opublikowano
nie wiem może ten typ tak ma... czytałem na wielu postach, że komp z reguły oszukuje ale odwrotnie niż u Ciebie tzn. pokazują mniejsze spalanie niż w rzeczywistości a Tobie pokazuje dużo... A może faktycznie sporo Ci pali?
Opublikowano
  • Autor
Na pewno pali więcej jak powinna ale nie 10 litrów coś koło 8 mi wychodzi
Opublikowano
  • Autor

Już wiem co jest nie tak po każdym zgaszeniu i odpaleniu zwiększa sie spalanie na kompie o pół litra. Krew mnie zalewa z tym BC normalnie...

Wie ktoś może czy przez test zegarów da się to skalibrować jakoś ?w e39 jest taka możliwość a w e46?

Opublikowano
Witam. Rozwiązal juz ktoś ten problem ze spadkiem mocy? Ta wymiana przeplywomierza daje oczekiwane rezulaty?
Opublikowano
  • Autor
Ja jeszcze nie zmieniłem przepływomierza bo nie jestem na 100% pewny czy to przepływka. Jak na razie zmieniłem zworek od sterowania turbiną przewody pod ciśnieniowe, przeczyściłem egr, czujnik ciśnienia w kolektorze ssący i nie dało to poprawy. Wy montowałem przepływkę lekko ją patyczkiem do uszu przeczyściłem i powiem że troszkę pomogło bo auto nie traciło mocy jak wcześniej co 10 15 km tylko robię teraz po 40 50 km bez spadku mocy. I chyba u mnie jest rąbnięty przepływomierz...
Opublikowano
wy wszyscy czekacie na potwierdzenie że ta wymiana przepływomierza coś wam da :? po to się robi diagnostykę w DISie aby być pewnym że to przepływka bo w przeciwny sposób wymienisz pół auta ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
Byłem już trzy razy na kompie, a ostatnim razem nawet pojechałem do gościa który zajmuję sie chip tuningiem i powiedział że przepływka ma parametry w normie i sam nie wiem co robić dalej.

Edytowane przez Dexter87

Opublikowano
  • Autor
Ale jak przeczyściłem przepływomierz delikatnie to lekka poprawa byłą polegającą na tym że dłużej jezdzę bez spadku mocy. I badz tu mądry :(
Opublikowano
Dexter , a ile w ogóle km robisz dziennie ? Spalanie moim zdaniem pokazuje ci w normie ( dopiero kończy się zima ).
Opublikowano
koledzy mam pytanie bo właśnie wymieniłem filterek odmy i wymieniam przewody podciśnieniowe. Zauważyłem właśnie, że elektrozaworek sterujący turbiną jest przypięty plastikową obejmą do pokrytego srebrnym metalowym "izolatorem" przewodu tego co idzie od kompresora klimy:) a moje pytanko: W którym dokładnie miejscu on powinien być? (najlepiej przedstawione na jakimś rysunku)
Opublikowano
coś mi tu nie pasuje... coś jest pozamieniane :mad2: a może ktoś podrzucić gdzie jest ten drugi elektrozawór? Bo nie mogę zaczaić jak to powinno być...