Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od pewnego czasu mam problem z obrotomierzem, a razem z nim z innymi kontrolkami, a dokładniej sprawa wyglada tak, że czasami podczas jazdy, czasmi od odpalenia nie działa obrotomierz. Jeżeli dzieje się tak już przy odpaleniu to razem z nim nie gaśnie komunikat czekengin ( hyba tak tam pisze), nie rusza się wskazówka spalania, ani też nie podnosi się wskazówka od temperatury płynu. Jak dzieje się to podczas jazdy to opada wskazówka obrotomierza i razem z nia spalania, reszta dział. Czasami po jakimś czasie obrotomierz sie obudzi wraz ze wskazówką spalania i całą resztą potem może znowu opaść i tak sobie raz leży raz stoi :) co to za diabelstwo?

Pozdrawiam

Opublikowano

opada Ci ekonomizer i obroty tylko ? Prękość pokazuje ?

Jeśli tak to rozwiązanie jest bardzo proste,

Odepnij klemy od aku i złącz je ze sobą na jakieś 15 min ;) Pokasuje CI błędy i wszystko bedzie działać. Miałem to samo 1,8 IS i po tym wszystko działa :)

Opublikowano
nie patrz na to ważne że jedzie. wpadnij to Ci zrobie to

Forum nie jest po to by się zapraszać tylko rozwiązywać problemy . Napisz jeśli wiesz co treba zrobić może się to przyda komuś innemu kto będzie miał taki lub bardzo podobny problem

Opublikowano
Poza samym zwarciem klem, włącz zapłon [kontrolki oczywiście nie zaświecą]. 15 min. to nie jest żadna opisana przez procedury serwisowe wartość, ale to jest bezpieczny czas, po jakim siądzie ładunek zebrany w kondensatorach. Ot, dlatego się przyjmuje 15 minut.
Opublikowano

Witam

Próbowałem 3 razy z tymi klemami i lipa, teraz jak spadła tak leży i kwiczy i co wy na to ?

Może to będą zimne luty ??????????