Skocz do zawartości

Wymiana tylnej piasty i tego konsekwencje....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Wiec opisze od poczatku i z gory przepraszam za brak polskich znakow, zaczela mi wyc prawa strona kierowcy tyl, okazalo sie ze to lozysko super wiec wymieniamy. Tego samego dnia udalem sie do mechanika pana Ryszarda z dobra opinia od uzytkownikow aut BMW.Pan Ryszard wymienil mi cala piaste ale niestety ze jest "zamaszysty" uszkodzil czujnik ABS i teraz najlepsze abs nie dziala, ASC nie dziala, poki blad ASC sie nie pojawi obroty silnika "szaleja", nie pokazuje aktualnej predkosci i aktualnego spalania. Pan Ryszard chcac uratowac sytuacje zamowil nowy czujnik ABS i go wymienil, wykasowal bledy i tu niespodzianka dalej to samo z tym wyjatkiem ze bledy ABS i ASC wyskakuja blyskawicznie po ruszeniu autem (reszta problemow ta sama).Z moich informacji ktore udalo mi sie zebrac w internecie okazuje sie ze wlasnie ten czujnik ABS jest odpowiedzialny za ABS, ASC, zegar predkosci.

Bardzo prosze o jakies sugestie odnosnie problemu, pan Rysio powiedzial ze mu rece opadaja i nie ma pojecia co sie dzieje :)

Opublikowano

moze pan rysio kupil czujnik za 100zł

przypominam ze ori kosztuje 350 a z zamiennikami jest loteria 10 nie dziala jeden dziala

błedów nie trzeba kasowac abs asc sam sie diagnozuje

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999784431_3.gif

Mechanik BMW w Dąbrowie Górniczej

Diagnostyka inpa pasoft carsoft

http://www.autocentrum.pl/awc/godzill1/bmw-seria-5-1997/

Opublikowano

Co to znaczy "prawa strona kierowcy tył"?

Czujnik odpowiedzialny za pokazywanie prędkości jest z lewej strony czyli "lewy tył".

Opublikowano

Czujnik odpowiedzialny za pokazywanie prędkości jest z lewej strony czyli "lewy tył".

Bardzo przepraszam za moja bezmyslnosc, niestety niemam pojecia o autach i niestety niewiem od ktorej strony sie "mierzy auto" tzn od ktorej strony jest prawa czy lewa z tylu patrzac czy z przodu?Napisalem natiomiast ze chodzi o te strone ktora jest odpowiedzialna za pomiar predkosci wiec uzytkownik ktory chce pomoc wie dokladnie o ktora strone chodzi i nie pyta tylko pomaga, nic nie wnos do tematu dochodzenie czy napisalem prawa czy lewa czy tyl czy przod, a pozatym temat do zamkniecia pan Rysio faktycznie kupil czujnik za 85 zl myslal ze to bedzie to kupilem czujnik Siemensa ktory polecil przedmowca i jest git.

Bardzo dziekuje za pomoc.

Opublikowano

Bardzo przepraszam za moja bezmyslnosc, niestety niemam pojecia o autach i niestety niewiem od ktorej strony sie "mierzy auto" tzn od ktorej strony jest prawa czy lewa z tylu patrzac czy z przodu?Napisalem natiomiast ze chodzi o te strone ktora jest odpowiedzialna za pomiar predkosci wiec uzytkownik ktory chce pomoc wie dokladnie o ktora strone chodzi i nie pyta tylko pomaga, nic nie wnos do tematu dochodzenie czy napisalem prawa czy lewa czy tyl czy przod, a pozatym temat do zamkniecia pan Rysio faktycznie kupil czujnik za 85 zl myslal ze to bedzie to kupilem czujnik Siemensa ktory polecil przedmowca i jest git.

Bardzo dziekuje za pomoc.

A nie pomyślałeś chłopie że może jednak chciałem pomóc.

Po prostu po tym co napisałeś wywnioskowałem że ten pan Rysio wymienił nie ten czujnik co trzeba, więc chciałem się upewnić czy myślimy o tej samej stronie.