Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Stałem się posiadaczem uszkodzonej E61 którą kupiłem w DE.

Przebieg 135tys.Lekko uszkodzona.Silnik pali,coś troszke jedna strona nivo nie podnosi tylko :?

Brakuje czegos przy silnku,pierwsza myśl to że jakaś rolka tam powinna być ale chyba wszystkie są.I po co to ktoś odręcał :cry:

Może ktoś z was wie :?:

http://images46.fotosik.pl/620/111798f53de2e316med.jpg

http://images47.fotosik.pl/659/087a47e69c85ccdcmed.jpg

Zaznaczyłem tu w którym miejscu to się znajduje.

http://images39.fotosik.pl/653/bb8d912ad6577e23med.jpg

Opublikowano

Tam ma być tylko taka wkręcana zaślepka, w głębi widać napinacz łańcucha. Może było coś grzebane i ktoś zapomniał to wkręcić albo po prostu ktoś potrzebował i "pożyczył". Po rdzy widać, że auto już sporo czasu stoi.

Wiesz, że ten przód jest z aluminium? W aso można wszystko dostać w rozsądnych pieniądzach jeśli coś tam głębiej jest pokrzywione, bo tam sie raczej nic nie klepie;)

Pozdro

Opublikowano
Tam ma być tylko taka wkręcana zaślepka, w głębi widać napinacz łańcucha. Może było coś grzebane i ktoś zapomniał to wkręcić albo po prostu ktoś potrzebował i "pożyczył". Po rdzy widać, że auto już sporo czasu stoi.

Wiesz, że ten przód jest z aluminium? W aso można wszystko dostać w rozsądnych pieniądzach jeśli coś tam głębiej jest pokrzywione, bo tam sie raczej nic nie klepie;)

Pozdro

tez tak przypuszczałem ze powinna być zaślepka bo znalazłem fotkę dzis tego motoru z przodu i faktycznie tylko śruba jak by tam jest :)

Wiem ze to aluminium,podłużnice są ok inaczej bym jej nie wziął.

Opublikowano
z tego co pamietam to dwie poduchy sa wywalone z przodu. ile dałes za niego. czy ci sie napewno bedzie oplacac bo koszty naprawy beda duze.

dla mnie nie straszne,mam dostęp do części blacharskich a poza tym jestem blacharz-lakiernik wiec sam zrobię wszystko :D

Z tego co wstępnie wyliczyłem to ok 2000e pójdzie na części.

Dokupiłem już felgi 19 M5, zderzaki M-pakiet. Błotnik lewy,belke ze strefami (tylko jedna potrzebna byla).Reszta jeszcze w sferze poszukiwań.

Opublikowano

uwazaj na poduchy i napinacze, zeby nie byly z topielca. najlepiej, zebys kupil caly komplet z jednego auta najlepiej nie zdemontowany.

skoro mowisz czesci 2000 ojro do tego robocizna 1000 ojro, za auto dales przypuszczam 9000 euro, wyjdzie cie z transportem i roznymi duperelami co najmniej 13 000 ojro. jak zanam zycie to czesci wyjda cie troche wiecej i auto bedzie po zrobieniu kosztowac z 13 500 ojro.

za te pieniadze kupisz swobodnie nie bite auto z ciut wiekszym przebiegiem.

co cie sklonilo do tego zakupu, czy to jest twoj pierwszy tego typu zakup?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak w tym aucie jest lewa podłużnica ok to ja jestem święty Alojzy. :) Też uważam, że na gotowo wyjdzie prawie tyle co nieuszkodzona. Auta sprowadzam od lat i dałem spokój z uszkodzonymi, bo tak naprawdę jak się chce porządnie naprawić to wychodzi tyle co auto całe, a trzeba pamiętać, że potem przy sprzedaży auto naprawiane jest dużo mniej warte.
Opublikowano
Jak w tym aucie jest lewa podłużnica ok to ja jestem święty Alojzy. :) Też uważam, że na gotowo wyjdzie prawie tyle co nieuszkodzona. Auta sprowadzam od lat i dałem spokój z uszkodzonymi, bo tak naprawdę jak się chce porządnie naprawić to wychodzi tyle co auto całe, a trzeba pamiętać, że potem przy sprzedaży auto naprawiane jest dużo mniej warte.

skoro tak się dobrze znasz to zostaniesz tym Alojzym :P W sobotę zrobię ci foto i sam zobaczysz.E60/61 ma dość spore strefy zgniotu :D

Owsze masz trochę racji że lepiej bezwypadkowy ale czy takowe wogóle istneją hehhe chyba tylko w salonach i to te już zdarzają się że mają coś lakierowane.Wiem bo ileż to razy mamy na warsztacie auta przytarte przy rozładunku z najazdów :)

Co mnie przekonało do zakupu tego auta :?:

Przebieg przekonał mnie do zakpu to po pierwsze,po drugie maiałem już kiedyś E60 w sedanie i uważam to auto za godne uwagi ,po trzecie czesci mam za czapkę śliwek (przecierz to tu do Holandii przyjeżdzają z PL po czesci :D ) a najdroższe będą konsola i poduszki bo niestety tu tego za bardzo nie ma.Mam znajomego w PL który handluje tym juz od kilku lat i u niego będę kupował więc raczej będzie ok.Mimo to dzięki za podpowiedz.

Może się trochę rozpędziłem za bardzo z tymi 2000e. Za ok 2-3 tyg będzie gotowe to się podliczy.Auto naprwaiam sam tu w Holandii więc robocizna to tylko moj czas i traktuję to jak hobby trochę.

Fakt kupując M-pakiet będzie drożej niż mógł bym to zrobić kupując zwykły zderzak, lewą kratkę i jeden spryskiwacz w miejsce całej reszty z M :)

Widziałem taki model bez Panoramy w PL za 52tys. Ten mnie będzie kosztował ok 46-47 i wiem co mam (nigdy nie miałem auta z PL....oj przepraszam kiedyś kupiłem Seiczento dla żony w salonie) :D ,a więc jeśli nawet wyjdzie z tysiąc lub dwa więcej to żaden problem :D

Niestety ..przyznaje racje jest zgniotka na podłużnicy ok 0.5cm zaraz za strefa zgniotu od spodu.Nie było widać z góry dopiero po zdjęciu podpory chłodnic można to zobaczyć. Zwracam honor :oops:

• 7 miesięcy temu...