Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2.4 TD TO BARDZO DOBRE SILNIKI OCZYWISCIE JAK SIE O NIE DBA,JA MIAŁEM TAKĄ PIĄTKE I BYŁEM Z NIEJ ZADOWOLONY,PRZEBIEG MIAŁO ORYGINALNY 400 000,PALIŁA 6 LITRÓW NA 100KM.potem kupiłem tds -a ,palił 8 litrów i niby miał większą moc ale wcale nie było czuć różnicy.Jak będzaiesz kupował to rozgrzej silnik do temperatury pracy i sprawdż jak odpala ,jeśli na dotyk ewentualnie jeden obrót to ok ,jak trzeba kręcić,to pompa do wymiany -regenerowana 2,5 tys,zł.węże od płynu chłodniczego mają być twarde ale bez przesady nie jak kamienie.Zadzwoń do gościa przed wyjazdem i wypytaj się o te sprawy,bo szkoda pieniędzy na paliwo,zwróć uwagę na siedzenie ,świadczy o przebiegu powyżej 350 tys.
Opublikowano
Witam miałem wcześniej 5 24td byłem bardzo zadowolony,tylko 115 kucy troszkę mało ale za to spalanie mniejsze,teraz mam tdsa w automacie i też jestem zadowolony,146 kucy i więcej pali ale BETY muszą palić w końcu to BETA.Kolega który wcześniej ci wysłał odpowiedz ma racje sprawdz na rozgrzanym silniku jak odpala.Bez przesady z trzy do pięciu sekund to trzeba pokręcic.I nie przestrasz się jak będzie miała dużo na szafie bo moje ma 402 000tyś i jężdzę i odpala.To silniki jak w BECZCE nie do zajechania łańcuch rozrządu, praktycznie bezawaryjne.
Opublikowano
Dzieki za odpowiedzi, domyslam sie, ze 115ps to mało na taka bude ale szału nie oczekuje. Miałem okazje przejechac sie e30 z tym silnikiem i dało sie tym dobrze pojechac, no ale wiadomo 5 swoje warzy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
polldek, w M21D24 czyli 524td nie ma łańcucha rozrządu tylko pasek jest, tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałem czy piszesz o 2.4 td, czy TDS :wink:
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to w 2.4 td jest pasek rozrządu :)
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg
Opublikowano

Chcesz wydac 3 tysiace na e34? i to jeszcze w dieslu? dobra rada: lepiej dozbieraj 2-3 tysiące, bo kupisz padło...

Pół roku temu tez kupilem diesla 115KM tylko silnik M51, ale samo auto kosztowalo mnie 7 klocków i ... jestem zadowolony :)

NIkt Ci nie sprzeda dobrego samochodu za takie pieniadze, nie wierz w okazje, bo sie przejedziesz

Ogladaj, ogladaj i jeszcze raz ogladaj...

Gdzies na forum (nie wiem czy za tym, czy konkurencyjnym) jest poradnik... jak kupować diesla, poczytaj :cool2:

Opublikowano

generalnie nic nie szkodzi jechac i zobaczyc (ale z kims kto mial juz do czynienia z 524td)bo jak dobrze nie zweryfikujesz stanu to pozniej,koszty koszty i jeszcze raz koszty

...pompa, nastawnik,wtrysk sterujacy, glowica,podpora walu ,poduszki pod silnikiem ,do tego standardowo luzy na przekladni,no i wahacze, drazek srodkowy,stabilizatory i sprzeglo wiskotyczne i duzo duzo jeszcze:) ale troche samozaparcia, jakies pol roku i kupisz w miare dobra 524td lub 525td ,ja polecal bym 525td z koncowki produkcji,bo jak kupisz 524 to pojezdzisz miesiac i stwierdzisz ze to auto nie jezdzi tylko sie toczy:)a 525td latwiej zmodyfikujesz jak bedziesz chcial podniesc moc...powodzenia

eSKa

Opublikowano
odnalazłem tu ciekawą ofertę. Kolega z forum chce sprzedać swoje autko. Wydaje mi się, że o niebo ciekawsze. I jest jeszcze fotel!!:D http://otomoto.pl/bmw-524-srodek-jak-nowy-zdjecia-C17349756.html Jeśli już e34 w dieslu za niezbyt wielkie pieniądze to bardziej skupiłbym się na tej. Odnośnie eksploatacji e34 w dieslu to bywa rożnie. Ilu posiadaczy tyle opinii. Powiem tak- na pewno to że auto nie chce odpalić w duże mrozy nie musi być przyczyną wady silnika. Czasem świece zawiodą, a czasem akumulator. Ale prawda jest taka że warto uważać przy wyborze takiego auta. Ogólnie to naprawdę polecam ten model BMW bo jest nieziemsko komfortowy jak na wóz w takim budżecie!:)