Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taką sytuacje, że po odpaleniu falują obroty ( to nie silniczek krokowy bo został czyszczony i jest w pełni sprawny ). A i jeszcze taki problem który dzisiaj jak włączam zapłon zapala się normalnie kontrolka od nie zapiętych pasów a odpalę auto nie zapnę pasów kontrolka i tak gaśnie, co to może być ? I czy ktoś może ma takie pojęcie jaka do mojego silnika przychodzi przepustnica, ponieważ mam wrażenie że mam zamontowaną przepustnice od 2.0 benzyna.
Opublikowano
Kontrolka od pasów gaśnie wraz z innymi? Jeśli tak, to może być połączona z inną kontrolką. Często tak się ukrywa błędy poduszki - efekt taki, że kontrolka się zaświeca, po czym gaśnie i tworzy złudzenie działającej.
Opublikowano
No tak rozumiem cię ale jest taki problem że błąd poduszki niestety się ciągle u mnie świeci.
Opublikowano

Co do falowania obrotów sprawdź przepływkę - odepnij ją, może też być walnięta sonda, najlepiej jak byś podjechał na kompa, pokaże błędy.

przepływka.
tel. 514.99.46.99
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mi gasnie jak odepne przeplywke. Jak odpale bez przplywki to tylko na wcisnietym gazie da sie go utrzymac jako tako przy zyciu a jak sie pusci to gasnie