Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam E46 320d kombii. Znajomy kupił sobie w Niemczech podobne autko z navi 16:9 i zestawem grajacym harman kardon. Bardzo mi się to podoba.

Dlatego mam pytanko, jezeli mam autko bez tego wyposazenia i chcialbym sobie takie cacko sprawić to dużo jest to roboty a głowne pytanie czy ogolnie jest to WYKONALNE??? Zestawy harmana do kombiaka widze na allegro za okolo 1000zl, a navi 16:9 mozna skompletować za około 2500zl.

Głowne moje pytanie, czy da rady to wszystko załozyc do samochodu ktory pierwotnie tego nie posiada? Duzo roboty? Z wiazkami elektrycznymi itd? Robił to ktoś?

Do navi 16:9 potrzeba monitor, stacje DVD, nadajnik GPS, wiazke i cos jeszcze? Dla TV wiem, tuner TV. Ale czy coś wiecej???

Ogólnie fajna sprawa. Znajomy włacza płytke dvd z teledyskami, obraz fajny, granie super - naprawde super sprawa. Napaliłem się strasznie.

Wiem ze co niektorzy napisza ze najlepiej kupic drugie takie auto z takim wyposazeniem. Ale nie o to mi chodzi. Mam super samochod, sprawdzony i zmierzam nim kilka lat pojezdzic i bardzo chcialbym dodatkowo miec takie cacko w samochodzie . Montował ktoś takie zestawik, albo przynajmniej 1/2 zestawu :p? Bardzo proszę o porady :)

Opublikowano
Witam!!!

Mam E46 320d kombii. Znajomy kupił sobie w Niemczech podobne autko z navi 16:9 i zestawem grajacym harman kardon. Bardzo mi się to podoba.

Dlatego mam pytanko, jezeli mam autko bez tego wyposazenia i chcialbym sobie takie cacko sprawić to dużo jest to roboty a głowne pytanie czy ogolnie jest to WYKONALNE??? Zestawy harmana do kombiaka widze na allegro za okolo 1000zl, a navi 16:9 mozna skompletować za około 2500zl. :)

navi 16:9 z robocizną to cie wyjdzie z 6000zł a nie 2500...

Opublikowano
Witam!!!

Dlatego mam pytanko, jezeli mam autko bez tego wyposazenia i chcialbym sobie takie cacko sprawić to dużo jest to roboty a głowne pytanie czy ogolnie jest to WYKONALNE??? Zestawy harmana do kombiaka widze na allegro za okolo 1000zl, a navi 16:9 mozna skompletować za około 2500zl.

Głowne moje pytanie, czy da rady to wszystko załozyc do samochodu ktory pierwotnie tego nie posiada? Duzo roboty? Z wiazkami elektrycznymi itd? Robił to ktoś?

Do navi 16:9 potrzeba monitor, stacje DVD, nadajnik GPS, wiazke i cos jeszcze? Dla TV wiem, tuner TV. Ale czy coś wiecej???

Ogólnie fajna sprawa. Znajomy włacza płytke dvd z teledyskami, obraz fajny, granie super - naprawde super sprawa. Napaliłem się strasznie.

Wiem ze co niektorzy napisza ze najlepiej kupic drugie takie auto z takim wyposazeniem. Ale nie o to mi chodzi. Mam super samochod, sprawdzony i zmierzam nim kilka lat pojezdzic i bardzo chcialbym dodatkowo miec takie cacko w samochodzie . Montował ktoś takie zestawik, albo przynajmniej 1/2 zestawu :p? Bardzo proszę o porady :)

tak jest to możliwe i nie słuchaj że tak drogo wyjdzie .... jeśli sam to wszystko założysz to koszt jest tylko zestawu ! bierz wszystko w komplecie będzie najłatwiej .... nie kupuj oddzielnie wiązki , monitora itd .... aha i pamiętaj że wiązka od Harman Kardon jest inna niż ze zwykłym nagłośnieniem .... zawsze pytaj przy kupnie !!!!

i ma być od e46 !!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Wiem ze co niektorzy napisza ze najlepiej kupic drugie takie auto z takim wyposazeniem. Ale nie o to mi chodzi.

a ja właśnie w drugą stronę :wink: nie ma to jak samemu zrobić coś fajnego w swoim aucie, a nie iść na łatwiznę. Wszystko da się zrobić, tylko musisz się przygotować do tego merytorycznie bo zapewne walki z tymi wszystkimi przewodami będzie co niemiara... a chodzi o to żeby wiedzieć co, gdzie i jak po to żeby nic Cię nie zaskoczyło po drodze. Ale tak jak TC napisał, najlepiej brać zestaw pod E46 i lecisz :cool2:

Opublikowano

navi 16:9 z robocizną to cie wyjdzie z 6000zł a nie 2500...

Kompletne zestawy navi 16:9 na allegro mozna znalezc od 2500-3000 wzwyz, w robic bede sam takze nie biduj :)

tak jest to możliwe i nie słuchaj że tak drogo wyjdzie .... jeśli sam to wszystko założysz to koszt jest tylko zestawu ! bierz wszystko w komplecie będzie najłatwiej .... nie kupuj oddzielnie wiązki , monitora itd .... aha i pamiętaj że wiązka od Harman Kardon jest inna niż ze zwykłym nagłośnieniem .... zawsze pytaj przy kupnie !!!!

i ma być od e46 !!!

TC a ty montowałeś taki zestaw u siebie? Pocztkowo myslalem zeby kupic oddzielnie wszystko do E46, chodzi mi o navi: monitor około 1000zł, wiązka około 500zł, stacja DVD około 600zł, nadajnik koło 100zł. Z wysyłkami około 2400zł wychodzi. Gotowe zestawy 3000zł i w górę. Kupujac osobno moze coś ze sobą nie wspolgrac?

a ja właśnie w drugą stronę :wink: nie ma to jak samemu zrobić coś fajnego w swoim aucie, a nie iść na łatwiznę.

I oto chodzi :cool2: Tak trzymaj!!!

Opublikowano

tu masz link kolegi z angielskiego forum : http://www.e46zone.com/forum/index.php?showtopic=21860&st=0&p=283929&fromsearch=1entry283929

tam znajdziesz też dwa linki do plików PDF i tam jest dokładniej krok po kroku ......

ogólnie największy problem z kompletowaniem wszystkiego oddzielnie jest z wiązka do e46 , jak pisałem jest to inny system niż w e39 ... jak również trzeba wiedzieć czy wiązka jest od H/K czy nie ....

następna sprawa to musisz mieć jeszcze tuner radiowy bo nie będzie dźwięku ....

Chiptuning Łódź

Opublikowano
monitor około 1000zł, wiązka około 500zł, stacja DVD około 600zł, nadajnik koło 100zł

:shock: Skąd takie ceny? Masz jakieś namiary?

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
monitor kupisz za 700 zł , wiązka 300 zł ( tylko ciężko dostać do e46) , tuner tv nawet za 500zł , napęd nawigacji 600zł ( MKIV z DVD ponad 1000zł , tuner radiowy coś około 800 zł nowszy BM54 za 1200zł , antena 70 zł ! i parę innych pierdół !

Chiptuning Łódź

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
wg. mnie instalacja dokupionego zestawu H/K jest dość ryzykowna, montując to na własną rękę. Wiadomo, że sam sprzęt jest dość drogi, nie orientowałem się w wielu źródłach ale nie wiem czy 4.000 wystarczy aby to trybiło. Dodatkowym problemem jest sama instalacja. Trzeba naprawdę mieć czas, a wiadomo, że auto ma jeździć, aby wszystko starannie poprowadzić. W mojej E46 jest taki system i te wiązki kabli naprawdę są potężne i ściśnięte, że mucha nie przejdzie. Kolego, jeśli jesteś pewien swoich umiejętności to jak najbardziej można się pobawić swoim autem, tak od siebie to radziłbym to robić latem, kiedy wszystkie plastiki będą w mniejszym stanie naprężeń, a przewody będą mniej sztywne. No i można się poopalać :) Pozdro