Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przez pewien okres przez tylną szybę dostawały się malutkie ilości wody co spowodowało że materiał z sufitu zaczynał się odrywac i kiepsko to wygląda... :| Wiecie czym można to zakleic?? bo ten materiał jest bardzo cienki i obawiam się że zwykły klej pozostawi plamy...
Opublikowano
nie baw sie w naprawianie klejami w sprayu bo to nie zdaje egzaminu gdyz material tan jest pokryty taka gabka ktora gdy dostaje wody "parcieje" i staje sie strasznie krucha i poprostu klej tego nie zlapie.tzn kilka dni potrzyma ale nie bedzie to ladnie wygladalo (bedzie strasznie nierowno) i po kilku dniach i tak wszystko ci odleci.w sensie material :) .jedynym sensownym rozwiazaniem jest wymontowanie podsufitki ,zerwanie materialu i pozostalej gapki i naklejenie nowego materialu , ktory bez problemu znajdziesz na allegro.robilem juz tak w e36 sedanie jak i compacie oraz mojej e38 i jest git. jednak jest z tym troche pracy ale efekt jest pewny i na dlugi czas.
Opublikowano

A ja polecam kupić nową podsufitkę. Nie sa drogie. Nawet jak kupisz brudną to możesz sam przeczyścic.

Ja kleiłem 3 razy różnymi klejami i kicha. Nie polecam klejenia. Koszt kleju ok 50 zł a nowa podsufitka to 100 zł. Do tego chusteczki nawilżone 5 zł i czyszczenie. Ja tak czyściłem i jest niewiarygodnie czysta. Czas pracy ok 6 godzin czyszczenia ale efekt jak nowy.

Opublikowano

Albo pianka aktywna [polecam Tapis firmy K7]* spryskać całą powierzchnię, przetrzeć miękką szczoteczką, spłukać wodą, wysuszyć [w miarę szybko, żeby nie leżała mokra, bo klej może puścić]. Tak zrobiłem, podsufitka wygląda jak nowa. Czyszczenie trwało niecałe pół godziny.

Podsufitkę kupiłem za 30 zł. Okazyjnie, bo poprzedniemu właścicielowi woda spływała przez uszczelkę tylnej szyby, klej wytrzymał, ale mech się zadomowił + kilka nacieków.

Absolutnie odradzam klejenie weluru bez zdejmowania podsufitki, bo to jest rozwiązanie doraźne i krótkotrwałe.

Warto jeszcze dodać, że jeśli się zdecydujesz na jakiekolwiek klejenie, to nie oszczędzaj i kup dobry klej. W lecie podsufitka jest narażona na wysokie temperatury od dachu i lubi się rozklejać.

* nie chcę być posądzony o reklamowanie konkretnej marki, to jest tylko subiektywna opinia.