Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od niedawna mam to autko 740i (4.4) i nie bardzo wiem co i gdzie. Wycieka mi paliwo w okolicy 10 cm przed tylnym nadkolem po lewej stronie auta. Widać ze naciek jest od góry zbiornika! Nie wiem co tam może ciec i jak się do tego dostać. Jest jakiś dostęp z góry czy trzeba opuszczać zbiornik?! Jak ktoś by podpowiedział w dwóch słowach. Z góry dziękuje!
Opublikowano
mozesz wyjac siedzenie tylnej kanapy (wystarczy szarpnac do gory o obu stron) i bedziesz mial dostep do otworow po obu stronach auta(od pasazera pompa,od kierowcy wskaznik poziomu paliwa).jesli wyciek jest z lewej strony to mozliwe ze cieknie spod "dekielka" czujnika ale wuciek moglby byc jedynie przy zatankowanym do pelna zbiorniku.jesli jest inaczej najpewniej zbiornik bedzie trzeba wymienic gdyz przekorodowal.jesli chodzi o doklade obejzenie zbiornika niestety bez demontazu raczej sie nie obedzie.i po zlokalizowaniu nieszczelnosci radze wymienic na inny gdyz po zalataniu jednej dziory za chwile pojawi sie nastepna.mialem tak u siebie takze radze wymiane.pozdrawiam
Opublikowano
witam moze tez leciec po plastikowym nadkolu nad ktorym znajduje sie zbiorniczek polaczony ze zbiornikiem paliwa oraz filtrem weglowym jest tam troche gumowych przewodow i obejm wiec userka moze pochodzi z tamtad . w tymze zbiorniku zbieraja sie opary z benzyny i kiedy osiagna odpowiednie cisnienie sa przepuszczane przez zawor odpowietrzajacy do kolektora ssacego . Zeby sie tam dostac musisz zdjac nadkole i juz wszystko masz na wierzchu..