Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam strumienice i tlumik sportowy koncowy, auto chodzi naprawde glosno a poniewaz troche to przeszadza to chcialbym go sciszyc. Mam pytanie czy wyciac strumienice i wstawic kawelek rury a moze zamiast strumienicy tlumik srodkowy z innego samochodu. A moze wyciac kancowy i wstawic originalny. Chcialbym zeby auto po tym zabiegu nie stracilo mocy i chodzilo cicho. Co najlepiej zrobic tak zeby koszty nie byly za duze??

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Następnym razem otrzymasz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
podstawą jest to że musisz stwierdzić czy tłumik końcowy jest basowy czy też przelot tylko.Moim zdaniem strumienica nie powoduje aż tak dużego hałasu i raczej wymiana końcowego coś pomoże
Opublikowano

tez wstawilem strumienice. i co jak subaru chodzi. przed zabiegiem bylo cichutko. kumpel tez ma bete taką samą z strumienicą ale mu cihutko chodzi,

bede wymienial tlumnik koncowy bo jest jeszcze orginalny i zapewne juz przepolony w srodku,

Opublikowano

Witam

KOlego zmień ten tłumik końcowy i napewno bedziesz miał w aucie cicho.Poza tym napewno nie stracisz na mocy bo sama wymiana strumienicy plus tłumika końcowego nie podnosi jej w znaczący sposób.Pozdrawiam